YPJ: Ülkemizi cehenneme çevirmek isteyenler bu ateşte yanacak!

YPJ Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik soykırımcı saldırılarına sert tepki göstererek, “Ülkemizi cehenneme çevirmeye çalışanların o cehennemin ateşinde yanacağını tüm dünya bilsin” dedi.

Yazılı bir açıklama YPJ Genel Komutanlığı Türk devletinin saldırılarının soykırım ve yok etme amaçlı olduğunu belirtti.

YPJ şu açıklamada bulundu:

“İşgalci Türk devleti faşizminin gerçekleştirdiği saldırılar hegemonik güçlerin ortak politikasının sonucudur. Bugün tüm dünyanın gözü önünde halka umut olan özgürlük devrimi, hukuksuz saldırılara maruz kalıyor. Öncelikli olarak petrol, hizmet, fabrika gibi yerleri ve bölgenin tüm altyapısını hedef alan Türk devletinin bu saldırıları sonucunda yurttaşlarımız şehit düşmüştür; bu pervasız saldırıları halkı soykırımdan geçirme ve yok etme amacını taşıyor.

Vatan toprağını korumak varoluşumuzun ve mücadelemizin sebebidir. YPJ olarak DAİŞ'e karşı mücadelemizde tüm insani değerlere sahip çıktık. Ama siyasi, sosyal ve askeri açıdan başarısızlığa uğrayan Türk devleti her zaman bölgelerimize azgın bir kurt gibi saldırıyor.

Türk devletinin bu işgalleri tüm dünya halkları için tehdit oluşturuyor. Uluslararası güçlerin bu saldırılar karşısında sessiz kalması aynı zamanda DAİŞ’in onaylanması ve güçlenmesi anlamına da geliyor.

Erdoğan, Hamas ile İsrail arasındaki savaşın ahlaki ve insani standartlarından bahsediyor. Ancak soykırımcı Türk devleti, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarıyla tarihin her döneminde yaşanan vahşeti aşmıştır. Ama faşist Türk devletinin tüm saldırılarına karşı haklı mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir.

Halkımız devrimi koruma ve yaşatma kararlılığını her gün ifade ediyor. Türk faşizmini yenmek için halkımızı örgütlenmesini güçlendirmeye çağırıyoruz.

Öncelikle şehit yurttaşlarımızın ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz.

Devrimimiz halkımızın iradesi ve kararlılığıyla, özgürlük yanlısı dünya halklarının desteğiyle başlamış ve halkların birliği anlamına ulaşmıştır.

Kurumlar ve devletlerin utanç verici açıklama ve tutumları değil, halkımızın serhıldanı ve direnişi başarıyı getirecektir.

Bu temelde Türk devletinin terörüne asla teslim olmayan halkımızın kutsal duruşunu selamlıyor ve halkımızın fedai ruhu ile devrimimizi koruyacağız.

Ülkemizi cehenneme çevirmeye çalışanların o cehennemin ateşinde yanacağını tüm dünya bilsin.”