Avrupa'da oy kullanma işlemi sürüyor: Uzun kuyruklar oluştu

Avrupa'daki bu sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi devam ediyor. Oy verme işleminin ilk gününde birçok kentte uzun kuyruklar oluştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Düsseldorf'ta 26 sandıkta oy kullanma başladı. Duisburg Seçim Platformu, "Yarım bıraktığımız işi birlikte tamamlayalım" dedi, sandıklara çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışında oy kullanma işlemleri sürüyor. Yurt dışında 3461 sandıkta oy kullanma işlemi başlarken, Almanya Düsseldorf Konsolosluğunda kurulan 26 sandıkta binlerce kişi oy kullanmaya başladı. Saat 07.00'den itibaren konsolosluk önünde kuyruk oluştu.

DUİSBURG

Duisburg Emek ve Özgürlük İttifakı, Duisburg Seçim Platformu, bugün başlayan oy kullanma işlemi için  onlarca özel araç, minibüs ve otobüslerle halkı Düsseldorf Konsolosluğuna taşımaya başladı.

Şehir merkezi, Hamborn, Oberhausen AKM, Hamborn AKM olmak üzere dört alanda halk, konsolosluğa götürüldü. 24 Mayıs'a kadar devam edecek oy verme işlemleri için Duisburg Seçim Platformu, "Yarım bıraktığımız işi birlikte tamamlayalım" diyerek, halkı sandıklara çağırdı.

MAİNZ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için oy verme işleminin başlamasıyla, Almanya'nın Mainz kentinde bulunan konsolosluk önünde kuyruk oluştu.
Mainz Konsolosluğu önünde sıraya giren seçmenler, oylarını kullanmak için kuyruk oluşturdu. Konsolosluğun arka caddesini de tamamen kaplayan kuyruk, 2. tura katılımın daha fazla olacağı sinyalini de veriyor. Saat 12.00 civarına kadar daha çok AKP seçmeninin sırada olduğu görülürken, sonrasında muhalif seçmen profilinde artış gözlemlendi. Hafta sonu olması itibarıyla sandık sayısının fazla olması bekleyişi de azaltıyor.

Ozan Ayhan Aldanmaz, ilk turda olduğu gibi 2. turda da seçmenleri sandığa taşımaya devam ediyor. Rüsselsheim ve çevresinde seçmenleri sandığa taşıyan Aldanmaz, "Saat 13.00 oldu, şimdiye kadar üç tur yaptım. Bu da yetersiz bence, umarım, katılım daha çok olur ve biz de seçmenlerimizi seve seve sandığa götürürüz. Oy hakkı olanlar bizi arasın, minibüs ile alıp sandığa götürüp geri evlerine bırakalım" dedi.

ESSEN

Almanya'nın Essen kentinde yaşayan halk seçimlere yoğun ilgi gösteriliyor. Seçim Koordinasyon Merkezi, herkesi oy kullanmaya çağırdı.

TİROL

Avusturya'nın birçok kentinde olduğu gibi Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck'ta da oy verme işlemi başladı. Her partiden görevli ve müşahitlerin olduğu sandıklara yoğun ilgi var. Yeşil Sol Parti de halka sandıklara gelme çağrısı yapıyor. Parti, ulaşım sıkıntısı çekenlere de yardım ediyor.