Baydemir’den çağrı: Şer odağına karşı sandıklara gidelim

Kürt siyasetçi Osman Baydemir, yurt dışı seçmenine çağrıda bulunarak, mutlak bir faşizmi kurumsallaştırmak isteyen şer odağına karşı herkesin sandıklara giderek oy kullanmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri için yurt dışı seçmenleri dünyanın dört bir yanında sandıklara giderek oy kullanmaya devam ediyor. Özellikle 14 Mayıs seçimleri öncesi hem Britanya hem de Avrupa’da Yeşil Sol Parti adına yoğun bir seçim çalışması yürüten Kürt siyasetçi Osman Baydemir, yurt dışı seçmenine dönük çağrıda bulundu.


Baydemir’in çağrısı şöyle:

Her şeyden önce barış, özgürlük ve demokrasi için oyunu kullanan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepimiz tanıklık ettik ki eşit ve adil olmayan bir ortam içerisinde bir seçimi geride bıraktık. Ve maalesef şu anda parlamento, çoğunluğu mutlak bir faşizmi kurumsallaştırmak isteyen şer odağının elinde.

Ama henüz bitmedi. Halen mühür sizin elinizde, henüz esas yetki sizin elinizde. Zira 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimi bir kez daha yapılacak. Sandık başına giderek bir kez daha hesap sorabilirsiniz. Mutlak faşizmin kurumsallaşması önünde engel olabilirsiniz. Şu an yasama Cumhur İttifakı'nın elinde. Eğer yürütme organının başını rakibi kazanmış olursa bir dengeleme sistemi adeta bir kuvvetler ayrılığı sistemi kurulmuş olacak bir müddetliğine.

Yurt dışı seçmenleri 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanma hakkına sahip olacak. Çağrımız, mutlak faşizm kurumsallaşmasın diye, yasama ve yürütme farklı siyasi anlayışta olursa en azından biz ötekiler nefes alma imkanına kavuşuruz. Eşimiz, dostumuz, akrabamız; yani nazımızın geçtiği her kim ki sandık başına gitmemişse mutlak bir suretle ikna edelim ve sandık başına götürelim. Unutmayalım bu seçim, faşizmin mutlaklaştırılmaması ve hesap sorulması seçimidir.”