Wan final mitingine hazır: Tüm halkımız meydana akmalı

Yeşil Sol Parti, final mitingini Wan’da yapacak. Halka Beşyol Meydanı'nda güçlü buluşma çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti Van il örgütleri, 14 Mayıs 2023 günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri hazırlıklarını sürdürürken, 13 Mayıs’ta Beşyol Meydanı'nda yapılacak olan final mitingi için de çalışmalarını tamamladı. Cumartesi günü saat 13.00’da Beşyol Meydanı'nda yapılacak olan final mitingine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan katılacak.
ANF’ye açıklama yapan gasp edilen Wan Büyükşehir Belediyesi'nin Eşbaşkanı Mustafa Avcı, HDP Wan İl Eş Başkanı Handan Karakoyun ve Yeşil Sol Parti Wan İl Sözcüsü Veysi Dilekçi, tüm Wan halkını mitinge davet ederken, seçim günü de mutlaka sandıklara giderek oylarını kullanmaları çağrısında bulundu.

'WAN MİTİNGİ ÇEVRE İLLERDE ETKİ YARATACAK'

Mustafa Avcı, yarın yapacakları mitingin çok önemli olduğunu belirterek, "13 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da Beşyol Meydanı'nda mitingimiz var. Wan halkı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılarken bir mesaj verdi, Cumhuriyet ve Maraş caddesi doldu. Partimiz resmi çağrıda bulunmadı ama halkımız bir mesaj verdi, güçlü geçti. Halkımızı kutluyoruz. Güçlü bir miting yaptılar. Daha sonra AKP taşıma ile miting yaptı. Devletin ve büyükşehir belediyesinin imkânlarını, ekonomik kaynakları kullanarak miting yaptılar. Ama Wan’da birinci parti biziz, yüzde 70-80 halkımız Yeşil Sol Parti'nin yanındadır. Halkımız yarın mutlaka alanı doldurmalıdır. Halkımız elbet oyunu verecek ama vereceğimiz mesaj çok önemlidir, çevre iller üzerinde pozitif etki yaratacaktır. Halkımızla beraber önceki tüm mitingleri katlayacak bir mesaj vereceğiz, kısa ya da orta vadede inanarak söylüyoruz. 86 milyon insanımızın geleceği bizim sorumluluğumuzdur, bizim programımızdadır. Türkiye ancak biz yönetime gelirsek düzlüğe çıkar ve halkımız bu mesajı yarın net olarak verecektir" diye konuştu.

'GELİN, BU DÜZENİ DEĞİŞTİRELİM'

HDP Wan İl Eş Başkanı Handan Karakoyun ise “Çok kıymetli Wan halkı, kadınlar, gençler. Tarihi bir süreçten geçerken en güçlü cevabı vermek için 14 Mayıs’ta halkımızı oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağıracağız. Sayın Pervin Buldan’ın katılımıyla Beşyol Meydanı'nda gerçekleşecek büyük final mitingi için tüm çalışmalarımızı yaptık. Yarın Beşyol Meydanı'na Van halkı, kadınlar, gençler sel olup akmalı. Kayyuma, kadın kırımına, faşist zihniyete, gaspçılara karşı bir soluk, bir ses olalım. Gelin, hep birlikte bu düzeni değiştirelim" dedi.

'TÜM WAN HALKINI MİTİNGE BEKLİYORUZ'

Yeşil Sol Parti Wan İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi de Wan halkına şu çağrıda bulundu: “Saygıdeğer halkımız uzun bir süredir, yoğun tempoyla seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyük final mitingimize halkımızı davet ediyoruz. Emekçiler, gençler, kadınlar, halkımızın rengiyle, halayıyla, sözüyle miting alanına akmasını istiyoruz. Miting alanında faşizme, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, anti-demokratik uygulamalara dur demek için bu miting çok önemli. Hepimiz orada buluşacağız, sesimizi yükselteceğiz. Bu anlamda halkımızı mitingimize davet ediyoruz. Örgütsel disiplin çerçevesinde toplanacağız ve dağılacağız. Diğer yönüyle 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde halkımız sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalıdır. Bir oy bile bizim için çok önemlidir. Bu seçim halkımızın seçimidir, oylarımıza sahip çıkalım.”