Yeşil Sol Parti için hareketli seçmen için son çağrı

Hareketli seçmen için çağrı yapan Yeşil Sol Parti, başvuruların 10 Mayıs gece yarısına kadar devam edeceğini belirtti.

Yeşil Sol Parti seçime günler kala ikameti İstanbul'da olmayan şeçmenleri kendi seçim bölgelerine taşımaya devam ediyor. İstanbul için son başvuru günü 10 Mayıs gece yarısına kadar. Yeşil Sol Parti İstanbul'dan ANF'ye konuşan Samet Ayas, bu çalışmanın bir gün daha uzayabileceğini belirtti.

TÜM TÜRKİYE'DEN BİZİ ARADILAR

Ayas bir oyun bile çok değerli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Hareketli seçmenler, her seçimde yaptığımız bir uygulama. Bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğunu, bazı illerde mesela bir oyla, iki oyla milletvekili kaybedildiği oluyor, bu yüzden hareketli seçmeler için İstanbul'da oldukça yoğun bir çalışma yürüttük. Üç bölgede buna dair sözcüler seçildi. Her ilçede iki arkadaş sorumlu olarak görevlendirildi. Bunu da hızlı bir şekilde sanal medyada paylaştık. Öyle ki İstanbul için yaptığımız bu çağrılar gerçekten medyada çok görünür oldu. Bütün Türkiye'den bizi aradılar, biz şu ilden şuraya gitmek istiyoruz nasıl yapabiliriz diye. Onlara da yardımcı olmaya çalıştık."

BAŞVURULAR ÜÇ KAT ARTTI

Özellikle ekonomik krizden kaynaklı başvuruların bu yıl arttığını da ifade eden Samet Ayas, "Ekonomik krizin de etkisinden olsa gerek ki önceki çalışmalara göre bu sefer başvurular üç kat daha fazla. Hepimiz biliyoruz ki buradan Amed'e gitmek için 600, 700 lira bir bilet parası vermek lazım. Bunu da herkes karşılayamaz. Zaten yoğunlukla başvurular işçi kesiminden geldi, burada çalışan işçilerin de ekonomik durumları belli.
Şu anda yaptığımız çalışmalar sonucunda yaklaşık 5 bin kişi var İstanbul'dan gidecek. Bunların yoğunluğu tabii ki Kurdistan şehirleri. Mesela Van'a gidecek yaklaşık bin kişi mevcut. Bunun yanında Amed, Siirt, Hakkari, Urfa kentleri de var. Ayrıyeten biz bu çalışmamızı ilk başlattığımızda öncelikle depremden buraya taşınan yurttaşlarla da alakalı bir Deprem Komisyonu da kurmuştuk. Onlarla bir iletişim halindeydik. Bu komisyonumuz üzerinden onlara ulaşıp seçim bölgelerine taşımak için iletişime geçtik.
Şu anda son gün için ayın 10'u dedik ama belki bunu bir gün daha uzatırız. Çünkü oldukça fazla bir talep oluştu. İki bölgede ayrı yerlerimizi belirledik. Bir otobüsü dolduracak şekilde arkadaşları öyle aktaracağız. Ötekilerin de mesela otobüs doldurulamayacak iller için de biletleri kesilecek. 10 Mayıs gece yarısından sonra bu gideceklere zaten bir bilgilendirme mesajı da gönderilecek taleplere göre belki bir gün daha uzatabiliriz.'