Yeşil Sol Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu: İşimiz henüz bitmedi!

Yeşil Sol Parti için görev yapan ve sandığa giden tüm seçmenlere teşekkür eden Yeşil Sol Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu, oy kullanmayanların gümrüklere yönlendirilmesini ve 14 Mayıs akşamına kadar kontak kurabildikleri herkese ulaşmalarını istedi.

Türkiye ve Kurdistan’da gerçekleşecek 14 Mayıs seçimleri için yurt dışında kurulan sandıklar tamamıyla kapanırken, gümrüklerde ise 14 Mayıs akşamına kadar oy işlemleri sürecek. Yeşil Sol Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu, yurt dışında 13 gün boyunca boyunca seçimler için emek harcayan ve oy kullanan herkese teşekkürlerini iletirken, iki konuda çağrı yaptı.

“Yurt dışında ülkeler bazında oylama bitti ancak işimiz henüz bitmedi” başlığıyla yazılı açıklama yapan Yeşil Sol Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu, şunları belirtti:

“Yurt dışı seçim maratonun ilk etabını bitirdik. 27 Nisan’da başlayan yurt dışı oy kullanma süresinin ülkeler bazında sonuna geldik. Ülkedeki 46 gümrük kapısında oy kullanma işlemleri 14 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Yani çeşitli nedenlerle bulundukları ülkelerde oylarını kullanamayan halklarımızın, bu tarihsel sorumluluklarını yerine getirmek için 14 Mayıs’a kadar oylarını kullanma fırsatları hala bulunmakta.

Bu süre zarfında toplam 3 milyon 416 bin 98 seçmen için, 73 ülkede, 156 seçim merkezi ve 4 bin 671 sandık kuruldu. HDP’yle seçime girme hakkımızı gasp ettikleri için Yeşil Sol Parti adına ancak müşahit olarak sandıklarda görev yapabildik.

TÜM GÖREVLİ VE SEÇMENLERE TEŞEKKÜR

Yeşil Sol Parti Yurt dışı Seçim Koordinasyonu olarak, 13 gün boyunca sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar halklarımızı sandık iradesini korumak için görev yapan müşahit, parti görevlisi, sandık kurulu üyesi arkadaşlarımıza, bu çalışmayı örgütleyen ve arka planda lojistik olarak destekleyen seçim koordinasyonlarımıza, hepimizin geleceği için büyük önem taşıyan bu seçimlere binbir türlü zorluğu aşarak katılan, iradesini barıştan, eşitlikten, özgürlükten, emekten yana koyan halklarımıza teşekkürü borç biliriz.

Yurt dışı seçim koordinasyonu olarak iki konuda çağrımızı yinelemek istiyoruz.

14 MAYIS AKŞAMINA KADAR 46 GÜMRÜK NOKTASINDA OY KULLANABİLİRSİNİZ

Birinci olarak; ülkeler bazında oy verme işlemleri bitmiş olsa da 46 gümrük noktasında 14 Mayıs akşam seçim bitimine kadar yurtdışı seçmen kaydı olanlar oy kullanabilirler. Hangi gümrük noktasına gidildiğinin önemi yoktur. O yüzden çevremizdeki oy kullanmayan yakınlarımızla görüşerek, mutlaka gümrüklere giderek bu önemli dönemeçte toplumsal sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamalıyız.

MOLA VERMEKSİZİN ÇEVRENİZİ İKNA EDEBİLİRSİNİZ

İkinci olarak seçim sonuçlarını asıl belirleyecek saha ülke seçimleri olacaktır. Yurtdışında barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan tüm halklarımız 14 Mayıs akşamına kadar hiç mola vermeksizin ülkedeki yakınlarını, tanıdıklarını, arkadaşlarını, dolaylı olarak kontak kurabildikleri çevreleri aramalı, oylarını diktatörü devirmek ve geleceği kurmak için Yeşil Sol Parti’ye vermelerini sağlamalıdır.

Her yurtsever, devrimci, demokrat faşizmi yenmek, diktatör Erdogan’ın layık olduğu sonu sağlamam ve demokrasi mücadelesinin önünü açmak için bu kritik eşikte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, 14 Mayıs gecesi zaferimizi ilan edilinceye kadar durmaksızın, yorulmaksızın çalışmalarını sürdürmelidir.

Zafer mutlaka direnen halklarımızın olacak!“