Yeşil Sol Xarpêt’te: Anahtar sizsiniz!

Xarpêt’te binlere seslenen Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Anahtar sizsiniz. Tek adamı rejiminin kapısını kapatmak için, demokratik bir ülkenin kapısını açmak için kullanacağız” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Xarpêt’te miting düzenledi.  Binlerin katıldığı İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge Yeşil Sol Parti Es Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) temsilcisi Mustafa Aytaç ve Yeşil Sol Parti Xarpêt milletvekilli adayları katıldı.

 

“Yeşil Sol halktır, halk burada” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarının yükseldiği mitingde kadınlar da yöresel kıyafetleriyle alanda yerini aldı. Zılgıt ve zafer işaretleriyle alanda yer alan Barış Anneleri de Yeşil Sol Parti’nin Xarpêt'teki coşkusuna en ön safta tanıklık etti. Demokrasi mücadelesinde şehit düşenlerin anısında bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde Türkiye ve Kurdistan halklarının maruz bırakıldığı çoklu krizlerin aşılması açısından 14 Mayıs seçimlerinin kritik önem arz ettiğine dikkat çekilerek sandıkları koruma çağrısı yapıldı. 

‘MURAT, FIRAT, MUNZUR OLARAK BİRLEŞİYORUZ’

Yeşil Sol Parti Çewlîg Milletvekili Adayı Cemile Turhallı, “Önümüze koyduğunuz barajlar, bizi Murat olarak, Fırat olarak Munzur olarak birleştiriyor. Sizin haddinize değil bizim gücümüzü yüzdeliklerle sınamak. Bizler sonucu değiştiriyoruz, kadınlarla değiştiriyoruz. An azadî, an azadî” dedi. 

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girilirken, sosyal ve ekonomik birçok gelişmenin yaşandığını ifade eden SMF temsilcisi Mustafa Aytaç, “Günümüzde karşımızda baskı, saldırı, yıkım, hırsızlık ve adaletsizlik benimsemiş iki blok mevcut. Bize dayatılan Cumhur ve Millet İttifakı’nı da reddediyoruz. Bizler 3’üncü bir yol olarak devrimcilerin, sosyalistlerin birlikte hareket ettiği bir yolu savunuyoruz. Bizler yüzyıllardır özgürlük ve barış için mücadele veren geleneklerden geliyoruz” diye konuştu.

‘KORKU DAĞLARI AŞTI’

Son günlerde artan provokasyon çağrılarının miting alanlarında boşa düşürüldüğünü dile getiren EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de “Korku dağları aştı” vurgusu yaparken, “Onlar saldırdıkça kaybediyorlar. Biz ise güçlenerek geliyoruz. Bunlar patronların, sömürücülerin ittifakı. Topunu birden göndereceğiz. Bizler Emek ve Özgürlük İttifakı’yız. ‘Türk ve Kürt halkları bir arada eşit yaşayacak’ diyoruz. ‘Aleviler eşit yurttaşlık hakkını alacak’ diyoruz. Elazığ’ın bakanı yok diyorlar. Emek ve Özgürlük İttifakı öyle bir toplumsal düzen kuruyor ki, bütün bakanlar buradaki yurttaşlara bağlı olacak. Görevini yapmayan bakan görevinden alınacak. Her biriniz birer bakan ve milletvekili olacaksınız” dedi.

‘BARIŞIN GEDİĞİNİ AÇACAĞIZ’

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Mutlaka kazanacağız. Sizlerin desteğiyle, coşkusuyla ve direnişiyle kazanacağız. 21 yıldır Elazığ’ı zulmün kalesi haline getirdiler. Bu kaleye gedik açmaya var mısınız? Özgürlüğün, demokrasinin ve barışın gediğini açacağız. Bizler değiştirmeye geliyoruz. Zalim iktidarının saraylarını ve saltanatlarını başlarına yıkmaya geliyoruz. 14 Mayıs’ta sandıklar Yeşil Sol’a boyanacak. 14 Mayıs’ta var mısınız Cumhur İttifak’ını sandığa gömmeye? Yeşil Sol Parti halkların gençlerin ve kadınların partisidir. Sizlerle kazanacağız” sözlerine yer verdi.

‘SARAY’IN DUVARLARI PUL PUL DÖKÜLÜYOR’

14 Mayıs seçimlerinde Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını ifade eden Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, AKP’nin “Yeni Türkiye” iddiasına dikkat çekerek, “Bizler yeni bir yaşamı kuracağız. 21 yıldır Kürtlerin Alevilerin gençlerin yaşadığı zulümlerinin altına imzasını atan iktidar, yeni bir Türkiye kuramaz. AKP’nin yeni Türkiyesinde kadın düşmanı politikalarla kurduğu ittifaklar var. Burada cepledikleri paralarla Avrupa’da kurduğu şirketler var. Biz Yeşil Sol Parti olarak Kurdistan’daki ve Türkiye’deki halklarla birlikte bunları gönderelim ve yeni bir demokratik yaşamı kuralım. Saray’ın duvarları pul pul dökülüyor” dedi.

‘AKP-MHP’Yİ RAFA KALDIRACAĞIZ’

Kılıçgün Uçar, şöyle devam etti: “21 yıllık iktidarınızda Türkiye’de özgürlükleri, demokrasiyi ve eşitliği rafa kaldırdınız. Biz ise sizi rafa kaldıracağız. 14 Mayıs seçimlerinde en yerelden en merkeze kadar seçim güvenliği konusunda görevlerimizi yerine getirdik. Genç arkadaşlardan ricamdır. Sandıklarda görev alın. Uzun bir süredir Kürtlerin Alevilerin ev kadınların yürüttüğü mücadeleyle bir araya geldiğimiz Emek ve Özgülük İttifakı var, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’mız var. Kazanmamız önünde hiçbir engel yok. Tek adam rejimini göndermeye geliyoruz. Bugüne kadar direnişin adı aslında Yeşil Sol Parti. Bu mücadelede demokratik bir Cumhuriyet’in ve gerçekten işleyen bir Meclis’in oluşmasına vesile olmak zorunda. Bizler geliyoruz, onlar tıpış tıpış gidiyor. Meclis’e gittikten sonra demokratik bir Türkiye’nin nasıl mümkün olduğunu, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarını göstereceğiz. Mevcut Anayasa’nın nasıl kapsayıcı bir Anayasa’ya dönüşeceğini göstereceğiz. Anahtar sizsiniz. Tek adamı rejiminin kapısını kapatmak için, demokratik bir ülkenin kapısını açmak için kullanacağız.”

Miting, konuşmaların ardından sanatçı Kasım Taşdoğan'ın sahnesiyle son buldu.