121 yaşında ama hiç belli etmiyor!

Meksika’nın kuzeyindeki aile çiftliğinde tavukları ile ilgilenen Manuel Garcia Hernandez, 121 yaşında. Dünyanın en yaşlı insanı ama Guinness Dünya Rekoru’nu hiç aramadı.

Manuel Garcia Hernandez’in nüfuz cüzdanında doğum tarihi 24 Aralık 1896 olarak geçiyor. Çiftliğindeki haline bakılırsa hiç yaşını göstermiyor. Eğer yaşı doğrulanırsa, dünyanın en yaşlı insanı olarak kabul edilecek. Mevcut durumda bu rekor, Hernandez’den sekiz yaş küçük Japonyalı Masazo Nonaka’nın elinde bulunuyor. 1905 doğumlu Nonaka, 25 Temmuz’da 113 yaşına basacak.

La Libre Belgique gazetesindeki habere göre, Hernandez açısından tüm bu rakamların bir önemi yok. Kendisini 80 yaşında gibi hissediyor. ABD ile olan sınır bölgesindeki Ciudad Juarez’de kızı Tomasa ile birlikte yaşayan Hernandez, “Mutluyum ama yorgunum. Çaba sarf ediyorum, zira sadece yatakta veya oturarak kalsaydım, hasta düşerdim. Kendimi 80 yaşında gibi hissediyorum ama bazen olduğum yerde düşüyorum” diyor.

Halen gömlek giymeye devam eden ve başında şapkayla dolaşan Hernandez, artık çalışamamaktan da üzüntü duyuyor: “Eskisi gibi çalışabilmek isterdim. Artık yapamıyorum. Bu beni üzüyor. Gençken çok çalışkandım, artık değil. Tavuklarla ilgileniyorum yoksa sıkılırım.”

Hernandez yaşamı boyunca 22 Meksika Cumhurbaşkanı eskitirken, 125 yaşına kadar yaşamayı umut ediyor.

Guinness Dünya Rekorlarından Alice Pagan, bu tip rekorları doğrulamak için çok sayıda belge istediklerini söylerken, “Ayrıca jerontologlar ve danışmanlarla birlikte çalışıyoruz” dedi. Pagan, Hernandez’in ailesini kendilerine başvurması için teşvik ettiklerini belirtti.

Resmi olarak doğrulanmış en uzun yaş rekoru halen Fransız kadın Jeanne Calment’a ait. Fransız kadın, 1997 yılında 122 yaşındayken hayatını kaybetmişti.