Binarê Qandil’de sağlık taraması

Bütün yaşamını sağlık çalışmalarına adayan ve uzun yıllardır Qandil halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Dr. Medya, kısıtlı imkanlarıyla Qandil köylerinde ve yaylalarında sağlık taraması başlattı.

Yaz sıcaklarıyla birlikte artış gösteren hastalıklara cevap olabilmek için Qandil’in yaylalarında ve köylerinde kısıtlı imkanlarıyla sağlık taraması çalışması başlatan Dr. Medya ve sağlık taraması için toplanan Binarê Qendil vatandaşlarla görüştük..

Dr. Medya, başta Binarê Qendil Sağlık Komitesi'ne sağlık taramasında kendilerine yardımcı oldukları için teşekkür etti. Dr. Medya halktan aldıkları yardımla halka hizmet ettiklerini bunun yanı sıra KCK sağlık komitesinin kendilerine ayırdığı fon sayesinde Binarê Qendil halkına sağlık hizmeti verebildiklerini belirtti. KCK sağlık Komitesi'nin kendilerine ayırdığı fon yardımıyla ilaç alabildiklerini belirten Dr. Medya, Kürdistan Bölge Hükümetine destek yapması konusunda çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Kürdistan Bölge hükümetinin yurttaşları için daha hassas olması gerek Binarê Qendil halkı bu ülkenin halkıdır yabancı değildir bu konuda hükümetin duyarlı olması ve vazifelerini yerine getirmesi gerekir.”

Dr. Medya Binarê Qendil’de bir hastanelerinin olduğu ama herkese ulaşmak için yaylalarda ve köylerde sağlık taraması başlattıklarını belirterek "Binarê Qandil köylerinin çoğu nehir suyu kullanıyor yaz aylarında bu yüzden başta çocuklarda tifo gibi hastalıkları baş gösteriyor. Bunlarla mücadele etmek için köylerde taramaları yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ahmet isimli Binarê Qendilli sağlık hizmeti almak için geldiklerini belirterek Kürdistan Bölge hükümetine çağrıda bulunarak, “Kürdistan Bölge hükümetinin sağlık altyapısı için yardımda bulunması gerekir. Akrep, yılan sokması ya da acil bir durumda gidilecek hastaneler çok uzak ama burada Dr. Medya çok kısıtlı imkanlarla sağlık hizmeti vermeye çalışıyor” dedi.

Mehmet Emin de Dr. Medya’nın Binarê Qendil halkına çok emek verdiğini belirterek teşekkür etti. Konuşmasının ardından tüm Binarê Qendil halkına çağrıda bulunan Mehmet Emin şunları dile getirdi:

"Tüm Binarê Qendil halkının bir olup Kürdistan Bölge Hükümetinin sağlık altyapısı oluşturması için baskı yapması gerekir. Çünkü Binarê Qendil nüfusu çok büyük ve sağlık ihtiyaçları çok fazla Bölge Hükümetinin bu konuda harekete geçmesi gerekir.”

Zeynep isimli ise sağlık taramasından çok memnun olduğunu belirterek “sağlık taramasıyla bize bölgemize büyük bir hizmet veriliyor” dedi.