Devletin yıkmak istediği köprü vatandaşın tapulu arazisi çıkınca

Van’da devletin köprü yapmak istediği dere yatağı vatandaşın tapulu arazisi çıktı. Medeni Akman "Köprünün tapusu benim, yıktırmam" deyince köprü ortada kaldı. Hal böyle olunca, öğrenciler okula ailelerinin kucağında gitmek zorunda.

Yeşilçam filmlerine de konu olan köprü olaylarından bir benzeri Van’da yaşandı. Kayyum ve DSİ, Vali Mithat Bey Mahallesi'nde bulunan Akköprü Deresi'nin üzerinde bulunan ve 20 yıl önce halkın kendi imkanlarıyla yaptığı köprüyü yıkmak istedi. "Bu dere benim tapulu arazim, buraya köprü yapamazsınız" diyen vatandaşın itirazıyla karşılaşınca köprü yapımından vazgeçerek eski köprüyü onarmaya başladılar. Normal yasalarda dere yatakları imara açık alanlar olmadığı halde 1976 yılında Medeni Akman’ın nasıl dere yatağının tapusunu aldığı ise bilinmiyor.

KÖPRÜNÜN TAPULU SAHİBİ YIKIMI DURDURDU

Elinde tapusu bulunan Medeni Akman, köprünün başına geçerek yıkımı engelledi. Akman ve devlet arasındaki çatışmanın mağduru ise yine halk oldu. Olan, her gün köprüden geçerek okula giden 500 öğrenciye oldu.

Öğrenciler her gün velilerinin kucağında köprüyü geçmek zorunda kalıyor. Köprüden çekilen görüntülerde küçük öğrencilerin hayatı adeta hiçe sayılıyor.

AKMAN: 1976'DA TAPUSUNU ALDIM

Konuyla ilgili bilgi veren tapu sahibi Medeni Akman, söz konusu dere yatağının kendi arazisi olduğunu belirterek elindeki tapuyu gösterdi. Akman, “Biz bu arazide 5 ortağız. 1976 yılında tapusunu aldım. Buraya yeni bir köprü yapılamaz. Diğer köprüyü 15 yıl önce mahalle halkı kendi çabalarıyla yaptı" diye konuştu.