Duarnenez film festivalinde Kürt mücadelesi anlatılıyor

Fransa’nın en eski alternatif film festivallerinden birisi olan Duarnenez Film Festivali’nde demokratik konfederalizm ve Kürt kadını konulu film gösterimi yapıldı ve seminer düzenlendi.

41 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Duarnenez Film Festivali’nde demokratik konfederalizm ve Kürt kadını konulu bir seminer düzenlendi ve film gösterimi yapıldı.

Hafta boyunca devam edecek film festivali önceki gün başladı. Festivalde Brötanya Kürt Dostluk Derneği’nin organize ettiği demokratik konfederalizm ve Kürt kadını konulu bir seminer düzenlendi. İlk seminer Jineoloji konulu idi. Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) üyelerinin katılımı ile MJC salonunda yapıldı.

Burada bir konuşma yapan kadın aktivist Hazal Karakuş, kadın kurtuluş ideolojisi ve Rojava devriminde Kürt kadının yerine dikkat çekti.

Festivalde Stepan Bröton’un Rojava’da çektiği, “Fille du feu-Ateşin kızları” başlıklı film gösterildi.

Festival kapsamında dün de demokratik konfederalizm konulu bir seminer MJC salonunda yapıldı. Demokratik konfederalizmin tüm halkları ve inançların güvencesi olduğu seminerde dile getirildi.

Duarnenez Film Festivali, özgürlük mücadelesi veren birçok halkı konuk ediyor. Yine filmler, seminer ve müzik dinletileri halkların özgürlük mücadelelerine dikkat çekilen festival hafta sonuna kadar sürecek.