Efrîn'de kayda bile geçmeyen katliamlar: Düşük

Türk devletinin bombardımanı altındaki Efrîn'de birçok hamile kadın bebeğini kaybetti. Onlardan biri de 23 Şubat günü bir mağarada doğum sancıları çekerken karşılaştığımız Humuslu Zeynep.

Dün ziyaret ettiğimiz köyde Zeynep'in 7 aylık bebeğini kaybettiğini öğreniyoruz.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarında en çok kadın ve çocuklar etkileniyor. Türk devleti ve ona bağlı El Kaide çetelerinin 20 Ocak gününde başlattığı saldırılardan bu yana geçen 50 günde 35'i çocuk, 29'u kadın 232 sivil katledildi; 90'ı çocuk, 100'ü kadın 668 sivil ise yaralandı.

Efrîn Kantonu Sağlık Konseyi'nden alınan bilgilere göre, Türk devletinin savaş uçakları ve ağır silahlarla yaptığı bombardımanlardan dolayı çok sayıda kadın ise düşük yaptı.

Efrîn'in Şêrawa ilçesine bağlı Basûtê köyünde 23 Şubat günü ziyaret ettiğimiz bir şkeftte (mağara) doğum sancısı çeken Zeynep isimli Humuslu bir kadında da bombaların altında bebeğini kaybeden kadınlardan biri.

23 Şubat günü ziyaret ettiğimiz şkefte, sarıldığı bir bataniyenin altında doğum sancıları çekerken gördüğümüz Zeynep'in çocuğunu kaybettiğini dün köye yaptığımız ziyarette öğreniyoruz.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Humus'dan göç etmek zorunda kalan ve Efrîn'e sığınan Zeynep'in 7 aylık bebeğini kaybettiğini komşuları anlatıyor.

Önceki ziyaretimizde bize "Gazeteci misiniz?" diye sorduktan sonra bizi Zeynep'in doğum sancıları çektiği şkefte çağıran ve "Gelin bunu kayda geçirin, sesimizi dünyaya duyurun, Erdoğan'ın bizi ne hale soktuğunun tüm dünya görsün" diyen Fatma Cemil, bu kez Zeynep'in bebeğini kaybettiği haberini veriyor.

Fatma Cemil, şunları dile getiriyor: "Ey Erdoğan, senin kitabın, dinin imanın yok mu, sen daha doğmamış bebeği katlettin. Hadi onu bıraktım senin hiç mi çocuğun yok. Sen ne biçim bir zalimsin. İnşallah belanı Allah'tan bulursun."