Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Evren yenildi, Erdoğan da yenilecek

HPG ve YJA Star gerillaları, dün Evren faşizmini yenen 14 Temmuz Direnişi ruhunun, bugün de Erdoğan faşizmini yeneceğini söyledi.

HPG ve YJA Star gerillaları, 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 35. yıl dönümünde, kaynaklık ettiği direniş ruhuna ve bıraktığı mirasa dikkat çekti. Bugünkü direnişin de 14 Temmuz’un devamı olduğunu kaydeden gerillalar, bu yüzden de Kürdistan halkının kazanacağını vurguladı.

Bundan 37 yıl önce gerçekleşen 12 Eylül Darbesi ile toplumun bütün yurtsever, demokrat, sosyalist kesimlerine yönelik ağır saldırılar ve sindirme operasyonları yapıldı. Türkiyeli ve Kuzey Kürdistanlı devrimciler cezaevlerine dolduruldu. Cezaevleri adeta bütün Türkiye ve Kuzey Kürdistan’a yönelik düşürme, sindirme ve hiçleştirmenin laboratuvarı haline getirildi. Özellikle Diyarbakır Zindanı insanlık dışı uygulamalar ve işkence konusunda dünyadaki tüm örneklerini geride bıraktı. Tüm toplum, devrimciler şahsında teslim alınmak istendi. 14 Temmuz 1982'de Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Ali Çicek ve Akif Yılmaz gibi PKK’nin öncü kadroları tarafından direniş kararı alındı, bu karar büyük bir sorumluluk ve iradeyle uygulandı. 14 Temmuz Direnişi ruhu, bugün Kürdistan'a da sığmayan Kürt Özgürlük Hareketi'nin temel kaynaklarından biri olmaya devam ediyor. Kürdistan dağlarındaki gerillalar, 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 35. yılı vesilesiyle ANF'ye konuştu.

DİRENİŞİN MİRASI RUH

Alişer Varto: 14 Temmuz Direnişi ile yaratılan ruh, ortaya koyulan irade ve duruş, büyüklüğünü gösteriyor. Zindanda yaşananlar, PKK’nin önder kadroları şahsında tüm toplumu teslim almayı amaçlıyordu. Zaten Önder Apo’nun ideolojisi, felsefesi, yarattığı ruh ve onun toplumu etkileme gücü düşmanı ürkütmüştü. Düşman da zindanda bu ruhu, düşünceyi ve ideolojiyi teslim almaya çalışıyordu. Fakat Önder Apo’nun yarattığı ruh, önder kadroların şahsında zindanda yaşam buluyordu. Düşmanın ve tasfiyeci işbirlikçilerinin tüm çabalarına rağmen PKK’nin önder kadroları teslimiyeti kabul etmiyor. Büyük şehidimiz Mazlum Doğan’nın dediği gibi 'ihanet teslimiyete direniş zafere götürür.'

Bugün de gerçek şudur ki; Kürdistan’nın dört parçasında elde edilen kazanımlara kaynaklık eden 14 Temmuz Direnişi ve bu direnişte miras kalan ruhtur.

BAŞ EĞMEMEYİ ÖĞRETTİLER

Avaşin Cudi: 14 Temmuz Şehitleri bize baş eğmemeyi öğretti. PKK’liler başını asla eğmezler. Bugün düşman tersinden propaganda yapmaya çalışıyor ama bu her zaman PKK’liler şahsında boşa çıkmıştır. Rojava Devrimi bunun en büyük örneğidir. Herkes bilmelidir ki; bugünkü direnişimiz de 14 Temmuz’un devamıdır. Bu yüzden kazanan biz olacağız.

DEVRİMCİ DURUŞLARI MİRASTIR

Binevş Agal: İnsanlık dışı yaklaşım karşısında canları pahasına direnmeyi seçiyorlar. Mazlum Doğan bedenini ateşe verdikten sonra M.Hayri Durmuş, ‘Bu eylemi biz gerçekleştirmeliydik’ diyor. Uzun süre tartışmalar olmuyor, çünkü zaten arkadaşlar önderliği anlıyor ve doğru zamanda karar veriyor. Hemen eyleme geçiyorlar. Eylemleri ile tarihe damga vuruyorlar. Aslında ‘ölüm orucu’ değil ‘yaşam’ için. Çünkü zindanda yaşananlar, insanlık onuru ve yaşama hakarettir. Bütün bunlara rağmen M.Hayri Durmuş ‘öldükten sonra mezar taşıma halkıma borçlu gittim’ yazın diyor. Bu bile tek başına her şeyi anlatmaya yetiyor. Bu duruş gerçek, devrimcilerin duruşu; PKK’lilerin duruşu oluyor.

O RUH BUGÜN HER YERDE

Kamuran Rojhat: Türk devleti, öncü kadroları şahsında PKK'yi teslim almaya çalıştı. Fakat arkadaşlar iradeleri ve bağlılıkları ile PKK’nin direniş ruhunun simgesi haline geldi. 14 Temmuz, direnişi zindandan taşırıp dışarıda milyonlarla buluşturdu. Düşman vahşetine rağmen PKK’nin öncü kadrolarını teslim alamadı ve iradelerini kıramadı, tam tersine devletin iradesi PKK karşısında kırıldı. 35 yıl önce nasıl ‘bitireceğiz, teslim alacağız’ diyorlarsa bugün de tekrar ediyorlar. 14 Temmuz Direnişi ruhu, bugün artık her yerde yaşıyor. Kemal Pir'in ‘biz yaşamayı uğrunda ölecek kadar seviyoruz’ düsturuna bağlı olarak savaşıyoruz. 14 Temmuz ruhu, bugün sadece Amed’de değil, tüm Kürdistan’da yaşıyor.

DÜŞMANA DA ÖĞRETİLDİ

Serhildan Murat: Düşman, PKK’lilerin boyun eğmeyeceğini 14 Temmuz Direnişi'nde öğrendi. Bugün Kürdistan’nın dört parçasında direnen ruh da budur. Gerilla, Kemal Pir ve M.Hayri Durmuşların mirasçısıdır. Bu arkadaşlar nasıl teslim alınamadılarsa bugün de mirasçıları teslim alınamaz. Dost düşman herkes şunu bilsin; 14 Temmuz Direnişi'nin ruhu, AKP faşizmini yenecektir.

SUR VE CİZRE'DEYİ O RUH

Serxwebun Argeş: Önder Apo’nun arkadaşları, teslimiyete karşı Kürt halkı için kendilerini feda etti. Hiçbir şekilde teslimiyeti kabul etmediler. Bu ruh, dağlarda ve şehirlerde hala yaşıyor. Özellikle Sur ve Cizre’de bu görüldü. Halkımız ve kahraman şehitlerimiz, 14 Temmuz ruhunun devam ettiğini dosta da düşmana da gösterdi. 14 Temmuz ruhu halkımıza, dostlarımıza, bizimle olan herkese güven veriyor. Arkadaşlarımızın fedai eylemleri hala 14 Temmuz ruhunun yaşadığını kanıtlıyor.