Günlüğü yarım bıraktırmayan yoldaşlık

YJA Star gerillası Avjîn Ekîn, şehit düşen yoldaşının yarım bıraktığı günlüğünü yanına alarak tamamlamış.

Gerila yaşamını anlamak için duymak, görmek ve okumak yetmiyor; hissederek ve anlayarak yaşamak gerekiyor. Hiçbir gerçeklik, duyduğumuz ve anlatılanlardan ibaret değildir. Anlaşılması için doğru anlayıp yaşamalı.

PKK de yaşamın başka adı da yoldaşlıktır. Yoldaşlık ruh veren güneş, akan su, her şeyi içinde barındıran topraktır. Her şeye anlam biçer, sevgisiyle can verir ve güzelleştirir. Ağacın toprağa kök salması, sımsıkı kucaklaması gibidir. PKK de hiçbir zaman gözler arkada kalmaz. Çünkü yoldaşlığa büyük bir güven ve bağlılık vardır. Yarım kalmaz. Yoldaşlarının silahını yerde bırakmadıkları gibi yarım bıraktıkları her şeyi tamamlama üzerinden birbirlerine değer verirler.

Gerilla saflarında 2014'te katılan YJA Star gerillası Avjîn Ekîn de şehit düşen yoldaşının yarım bıraktığı günlüğünün yarım kalmaması için yanına alıp tamamlıyor. PKK'de yoldaşlıktan çok etkilendiğini belirten Ekîn, şunları söylüyor: “Roza yoldaş okumayı, yazmayı çok seven güçlü ve iradeli bir yoldaştı. Yoldaşlığına derin duygular katarak yaşamayı kendisine esas alıyordu. Roza yoldaş şehit düştüğünde günlüğü yarım kalmıştı. Ben de Roza yoldaşın günlüğünü tamamlama görevini, sorumluluğunu üstlendim. Bu sorumluluğu da çok severek isteyerek yaptım."