Harbiye Şelaleleri peşkeş çekiliyor

Hatay’da "halkın ciğerleri" olarak nitelendirilen Harbiye Şelaleleri ve geniş yeşil alan, turizm bölgesi olarak imara açılıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin seçimden hemen sonra yayımladığı imar planına göre, Harbiye Şelaleleri'ne bakan yamaçların bir kısmı ve döver seyir teraslarının üzeri, toplamda 1/5000 imar planıyla imara açılıyor. İmara açılan alan yeşil alan ve büyük bir doğal su havzasını da barındırıyor. Doğa harikası bu noktaya yapılacak çalışmada, imara açılan yamaçların sadece küçük bir bölümünün yapılaşmaya açılması, diğer yerlerin yapılaşmaya şimdilik kapalı olması, rant olması iddialarını da güçlendiriyor.

‘RANTA AÇILMASI DEĞİL, KORUNMASI LAZIM'

Bu proje ile var olan eşsiz manzara da yok olacak. Yıllardır sit olanı olarak korunan ve Hatay'a gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği bu bölgenin imara açılmasının bölge halkını da endişelendirdiğini kaydeden Harbiye Halk Meclisi üyesi Enis Dalcı, “Bu alanı imara açmak, bindiğimiz dalı kesmek, çocuklarımızın geleceğini çalmaktır. Bu bölgeyi imara açmak, doğa katliamının başlangıcıdır" dedi.

"Bu bölge Allah'ın Harbiye ve Defne halkına verdiği bir lütuftur ve betonlaşmasına izin verilmemelidir" diyen Dalcı, "Doğal yapının bozulmasına, şelale bölgesinin muhteşem manzarasının yok olmasına sebep olacak bu karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Bizler nefes aldığımız bu eşsiz alanların ranta açılmasını değil, koruma altına alınarak geleceğe taşınmasını sağlayacak projeleri duymak istiyoruz” dedi.

‘GEREKİRSE NÖBET TUTARIZ'

Dalcı, “Bizler biliyoruz ki, bu kıyıma bir kez başlanırsa sonu alınamayacak. Çok uygun fiyata gelip çayımızı kahvemizi içtiğimiz Harbiye’nin, hafta sonları ailecek yapılan pikniklerin ilk adresi olan buranın, zengin sermayedarlara peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bundan sonraki süreçte de gerekirse Harbiye’de nöbet tutacaklarını ama tek bir beton bile dikilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Dalcı, belediyeye de "Projeden vaz geçin" diye seslendi.