Heyva Sor a Kurdistanê, Almanya’nın Darmstadt kentinde 6 aylık çalışmalarıyla ilgili konferans düzenledi.
Konferansta geçmiş 6 aylık yardım çalışmaları değerlendirildi ve gelecek 6 aylık süreçteki yardım çalışmalarının planlaması yapıldı.
Konferansa ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
"Mart 1993’te yaşamsal bir ihtiyacın neticesinde kurulan Heyva Sor a Kurdistanê, 25 yıldır aralıksız başta Kürt halkı olmak üzere tüm muhtaç insanlara yardım ulaştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Heyva Sor a Kurdistanê’nin topladığı yardımların temel kaynağı ise diasporadaki Kürdistanlılar ve dostlarıdır. Bu yardımlar kimi süreçlerin gereği olarak yapılan kampanyalar veya olağanüstü acil durumlar nedeniyle yapılan kampanyalar şeklinde toplanmaktadır.
Fakat bir yardım kurumunun en temel gelir kaynağı üyeliktir. Heyva Sor a Kurdistanê üyeliği bu sebeple muhtaç insanların taleplerini karşılamakta büyük bir önem arzetmektedir."
ÜYELİK NEDEN ÖNEMLİ?
Açıklamada, üyeliğin önemine ilişkin ise şunlar belirtildi:
"Avrupa’daki yardım kurumlarıyla ilgili kanunlar ve teamüllerde, bir yardım kurumunun üye sayısı ne kadar fazlaysa insani yardım projelerinden faydalanması da bununla doğru orantılı olarak artmaktadır.
Bir yardım kurumunun uluslararası alanda saygınlık ve muhatap alınma durumuna en olumlu etkiyi üye sayısının fazlılığı yapmaktadır.
Üyelik geliri bir yardım kurumunun her durum ve şart altında en düzenli ve sistematik gelir kaynağıdır. Bu da muhtaç insanların taleplerini karşılamada büyük bir öneme sahiptir. Üye aidati geliri olağanüstü durumlarda ve afetlerde acil yardım gönderme imkanı vermekte ve aynı zamanda her durumda uzun süreli proje yapmayı sağlamaktadır."
Açıklamada, "Kürdistan'daki mevcut durum ve şartların değerlendirildiği konferansta; var olan savaş, baskı ve saldırılardan kaynaklı yüz binlerce insanın mağdur olduğu ve günlük yüzlerce insanın daha mağdur edilerek bu sayının arttığı değerlendirildi. Bu durum karşısında Heyva Sor a Kurdistanê ve diğer yardım kurumlarının yardım görevinin de önceki dönemlere göre 10 kat arttığı belirtildi. Bu sebeplerden dolayı; üye sayısının artırılmasının zorunluluk ve yardım kurumlarının en başlıca görevi olması gerektiği kararına varılarak, aksi takdirde ne kadar çaba gösterilse de muhtaç insanların taleplerine cevap olunamayacığı ifade edildi" denildi.
Diasporadaki Kurdistanlılara çağrı yapılarak; “üye olun, üye yapın” adı altında bir kampanya başlatıldığının belirtildiği açıklamada, "Konferansta, geçmiş dönemlerdeki gibi duyarlılığın gösterileceği inancıyla önümüzdeki süreçte de insani görevlerini yerine getirerek Heyva Sor’a üye olmaları ve aynı zamanda çevrelerinde üye çalışmalarına katılarak başkalarını üye yapmaları istendi" diye kaydedildi.
ÜYE OLMAK İÇİN
Heyva Sor a Kurdistanê, üye olmak için, aşağıdaki formun eksiksiz bir şekilde doldurulup faks veya posta yoluyla gönderilebileceğini duyurdu:
Almanya’da yaşayanlar için : http://www.heyvasor.com/tr/endamti/
Diğer ülkelerde yaşayanlar için: http://www.heyvasor.com/tr/alikari/
KONFERANSA KATILANLAR
Konferansa ortak proje temelinde birlikte çalışan şu kurumlar katıldı:
-Heyva Sor a Kurdistanê -Almanya
-Heyva Sor a Kurdistanê -Fransa
-Stichting Koerdische Rode Halve Maan (Heyva Sor a Kurdistanê ) – Hollanda
-Kurdistan Rote Halbmond Schweiz (Heyva Sor a Kurdistanê ) – İsviçre
-Koerdische Rode Halve Mann VZW (Heyva Sor a Kurdistanê ) – Belçika
-Kurdish Red Moon (Heyva Sor a Kurdistanê ) – İngiltere
-Mezzaluna Rossa Kurdistan Italia Onlus (Heyva Sor a Kurdistanê) – İtalya
-Kurdiske Røde Halvmåne Norge (Heyva Sor a Kurdistanê) – Norveç
-Kurdistan Red Moon (Heyva Sor a Kurdistanê) – Japonya
-Roja Sor a Kurdistanê – Avusturya
-Kurdiska Röda Solen (Roja Sor a Kurdistanê )– İsveç
-Stötteforeningen Mesopotamians Sol (Roja Mezopotamya) - Danimarka
-Anatolia Cultural Foundation – Kanada.