Paris'teki İnsanlık Şenliği 1. gününde

Paris'teki İnsanlık Şenliğinde Öcalan'a dönük tecride ve Kürdistan'daki katliamlara dikkat çekildi. 

Paris'te her yıl Eylül ayında kutlanan İnsanlık Şenliği (Fete de L'humanite) 1. gününü geride bıraktı. 

Yüzlerce stant ve çadırın açıldığı, çeşitli dallarda etkinliklerin startının verildiği, çok sayıda müzik grubunun konserlerinin yapıldığı şenliğin bu yıl 87'ncisi düzenleniyor. 

Paris'in La Cournouve Parkı'nda başlayan şenlikte, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kürdistanlılar yer aldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi çalışanlarının katılımı ile açılan çadırda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için ve Kürdistan'daki baskılar ve katliamlara ilişkin yüzlerce bildiri ve broşür dağıtıldı. 

Tev-Çand Paris öncülüğündeki sanatçıların da katıldığı festival , kültür şölenine dönüştü, birçok Fransız halaylar eşliğinde Kürdistanlılara eşlik ederek, yöresel yemeklerin tadına baktı. 

Stop Erdogan Kampanyası ile tanınan France Kurdistan Dayanışma Derneği de rehin tutulan HDP'li vekillerle dayanışma için kartpostal kampanyasına başladı. 

'DİRENEREK KAZANACAĞIZ'

Dayanışma derneğinin çadırına katılan Kürt Siyasetçi Agit Polat, France Kurdistan Derneği'nin yapmış olduğu çalışmalara değinerek, Kürdistan ve Türkiye'deki baskılar, saldırılar ve katliamlar ile ilgili bir konuşma yaptı. Türkiye'de demokratik siyasetin önünün kapatıldığına vurgu yapan Polat, şöyle dedi: "Bizler yapılan barbarlığı ve direnişi tüm dünyaya göstereceğiz, Cizre vahşetinin Avrupa basınına yansımaması kabul edilemez, artık mücadele farklı bir boyut atladı. Uygulanan politika ve yapılan baskıları bizler daha önce de gördük ve yıllardan beri mücadele ediyoruz, yabancısı değiliz. Direnerek bu aşamaya geldik ve direnerek var olacağız."