Rojava’yı yeniden yeşil yap Ekolojik toplumu inşa et

Rojava’yı yeniden yeşil yap” adlı kitabın satışı ile birlikte elde edilen gelir, enternasyonalist çalışmaların geliştirilmesine harcanacak.

Rojava, devrimi 5 yılı ardında bıraktı. Tüm sosyalist-devrimci hareketler tarafından destek alan Kürt Özgürlük Hareketi, orada yaşayan halk ile yeni yaşamı inşa etmeye devam ediyor. Rojava Uluslararası Komünü’de, tüm devrimci hareketlerin devrime daha fazla entegre olması için yeni bir kampanya başlattı. “Rojava’yı yeniden yeşil yap” adlı kitabın satışı ile birlikte elde edilen gelir, Rojava’da enternasyonalist çalışmaları geliştirmek ve hızlandırmak için kullanılacak.

Kampanya https://www.crowdfunder.co.uk/make-rojava-green-again 6 Ağustos'a kadar devam edecek.

Rojava Enternasyonalist Komünü Rojava’da yeni yaşam alanları yaratmak ve enternasyonalist akademiye ev sahipliği yapmanın yanı sıra Rojava’daki ağaçlandırma çalışmalarına yardım ederek ekolojik kooperatif için de çalışmalarını yürütüyor.

Komün’ün, “Rojava’yı yeniden yeşil yap” kitabı ile Kobanê direnişinden bu yana YPG-YPJ’nin, DAİŞ barbar çeteleriyle farklı noktalarda savaşmaya devam ederken, Rojava halkının orada yeniden yaşamı nasıl geliştirdiği anlatılıyor. Demokratik-Ekolojik Kadın Özgürlükçü Paradigma ile kapitalist moderniteye karşı nasıl mücadele edileceğini okuyuca aktarılıyor. Komün ayrıca “Rojava’nın dünya çapında desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bu destek medya ile oradaki yaşamın tüm dünyaya duyurulması ve politik destek temelinde olmalı. Aynı zamanda da Rojava’da doktorlara, mühendislere, çevirmenlere ihtiyaç var. Yeni fikir ve bilgilerle Rojava’da devrimin parçası olmak isteyen herkes orada yer almalı” fikriyle de devrimci dayanışmayı geliştirmeyi esas alıyor.

Batı dünyasında devlet otoritesi ve sağcı hareketlerin günden güne arttığına işaret eden Komün, devrimci hareketlerin yetersiz refleksini de eleştirerek ”Faşizm dünya üzerinde hiç olmadığı kadar kendisi toplum üzerinde hissettirmekte. İşte dünya tam bu durumdayken Rojava Devrimi bu pasifliğin ve donmuşluğun üstesinden gelmenin yolunu bizlere sunuyor: Kürt hareketinden devrimi öğrenmek, örgütlemek ve inşa etmek gerekiyor” diyor.

Rojava Devrimi’ne katılarak savaşan onlarca enternasyolist savaşçı yaşamını yitirdi. Uzun süredir Rojava’da gazeteci ve akademisyen olarak çalışıyor olsalar da bunun yeterli olmadığının altını çizen Komün “Rojava’daki enternasyonalist çalışmaları organize etmek için bir sisteme ihtiyaç var. İlk adımımız Rojava’da enternasyonalistler için bir akademi kurmak olacak. Orada politik-kültürel eğitim, dil kursları ve kolektif pratik çalışmalar düzenleyeceğiz. Bunun sonucunda yerel yapılara katılım sağlanacak” diye belirtiyor.

Rojava’daki devrimi desteklemek ve Enternasyonalist Komün’ün faaliyetlerinde yer almak için herkesi örgütlenmeye davet eden Komün, herkesin kitabı okumasını ve gerçekleştirilen bu tarihi devrimde bir parça olmalarını için çağrıda bulunuyor.

Rojava Uluslararası Komünü

(içindekiler)

* Debbie Bookchin’in yazdığı Önsöz

* Rojava’nın Uluslararası Önemi

* Sosyal Ekoloji

* Kapitalist Modernite

* Ekolojik zorluklar

* Rojava’yı yeniden yeşil yap

Kaynak: Yeni Özgür Politika