Soykırımcı saldırılar sırasında Van'a göç etmek zorunda kalan aileler için çalışmalara devam ediliyor. Van Büyükşehir Belediyesi, göçe maruz kalan aileler için 'Kardeş Aile Kampanyası' başlatıyor. Kentte göç eden 2 binden fazla aile ile birebir görüşme yapıldı.
Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde kurulan, Edremit ve İpekyolu ilçe belediyelerinin de dahil olduğu Göç Birimi Koordinasyonu, soykırımcı saldırılar sırasında zorunlu bir şekilde Van'a göç eden ailelerin durumlarının tespit çalışmalarını sürdürüyor.
Konuya ilişkin hazırlanan raporda, "sokağa çıkma yasakları"nın ilan edildiği yerlerden Van'a gelen ve belediyeye başvuran aile sayısının 4 bin 42 olduğu, şu ana kadar 2 bin 538 aile ile birebir görüşmelerin yapıldığı belirtildi.
İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR
Raporda, göç eden ailelerin toplam nüfuslarının 30 bin kişiye tekabül ettiği vurgulanırken, tespiti yapılan ailelerden 400'ünün ihtiyaçlarının karşılandığı, 25 ailenin barınma sorunun da çözüldüğü açıklandı. Hasta olan çok sayıda kişinin ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait hasta nakil aracı ve ambulanslar ile il dışına sevklerinin de sağlandığı bilgilerine de yer verilen raporda, "Şırnak, Cizre, Silopi ve İdil'den belediyemize yapılan başvuru sayısı 242 aile olup, 84 aile ile görüşmeler yapılmış, 49 ailenin ihtiyaçları karşılanmıştır. Yine Nusaybin'den belediyemize müracaat eden 33 ailenin 7'sinin tespiti yapılırken, 7 ailenin de ihtiyaçları karşılanmıştır" denildi.
DAYANIŞMAK İÇİN 'KARDEŞ AİLE' KAMPANYASI
Ayrıca, göç eden aileler ile dayanışmak amacıyla Kardeş Aile Kampanyası da başlatıldı. Kampanya kapsamında, göç eden aileler ile dayanışmak isteyenler, aileleri evlerinde barındırabilecek veya ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek.