HDP İç Anadolu'nun her tarafında örgütleniyor

HDP Konya İl Örgütü, daha önce hiç örgütlenmediği bir ilçe olan Ereğli'de hem ilçe örgütü binası, hem de seçim bürosunu açarak seçim çalışmalarına başladı.

HDP Konya İl Örgütü, daha önce hiç örgütlenmediği bir ilçe olan Ereğli'de hem ilçe örgütü binası, hem de seçim bürosunu açarak seçim çalışmalarına başladı. Seçim bürosunun açılışında HDP'liler yoğun halk ilgisiyle karşılandı. Burada bazı ırkçı gruplarının saldırı girişimi ise polis tarafından engellendi.

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştiren HDP Konya İl Örgütü, yoğun ilgiyle karşılandı. Açılışa HDP Konya İl Eşbaşkanları ve HDP Konya milletvekili adayları, Konya üniversitelerinde okuyan çok sayıda öğrencinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Partilileri ilçe girişinde oluşturulan yüzlerce araçlık konvoyla karşılayan kitle, şehir merkezinde tur atıldıktan sonra seçim bürosunun açılışına geçildi. Esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılanan partililer, yer yer ırkçı grupların saldırı girişimlerine maruz kaldı. Şehir merkezinde alınan geniş güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Sık sık "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarının atıldığı seçim bürosunun açılış konuşmasını n ilkini HDP Konya İl Eşbaşkanı Nurhal Erkal yaptı. HDP'nin tüm ezilenlerin partisi olduğunu ifade eden Erkal, 7 Haziran'da Konya'dan sel olup meclise akacaklarını vurguladı.

HDP Konya milletvekili adayı Kamuran Tekin de konuşmasında,  Türkiye'nin demokratik bir anayasadan yoksun olmanın sancılarını yaşadığını ifade ederek, 'tek millet', 'tek mezhep' anlayışının günümüzde de hüküm sürdüğünü kaydetti. Bu anlayışı yıkacak tek partinin HDP olduğunu ifade eden Tekin, Türkiye halklarının kendi partilerine kapılarını sonuna kadar açtığını belirtti.

 HDP Konya milletvekili adaylarından Battal Odabaşı da,  7 Haziran seçimleri öncesi hükümetin provokasyonlarda bulunabileceğini belirterek, Diyadin'deki olayları hatırlattı. HDP'nin, bu ülkede gerçekleri söylediği için taşladığını belirten Odabaşı, Ereğili'de çok etnik gurubunun olduğunu ve barış içinde yaşadığını ve bu yüzden de Ereğli'nin Konya'nın gururu olduğunu söyledi. Odabaşı, hükümetin artık insanları kandıramayacağını, insanların barış ve kardeşlik istediğini belirtti.

Konuşmalardan sonra ilçe binasının açılışı gerçekleşti. Açılış esnasında bazı ırkçı grupların partililere saldırı girişimi polisler tarafından engellendi. 

...