Êzîdxan Asayişi üyesi Mixebir toprağa verildi

KDP-AKP çetelerinin saldırılarında yaşamını Êzîdxan Asayişi üyesi Selam Ali Mixebir toprağa verildi.

KDP-AKP çete saldırıları sonucu Xanesor'da yaşamını yitiren Êzîdxan Asayiş Üyesi Selam Eli Mıxebir’ın cenazesi Şerfedin'de yaşayan halkın katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı. 

Selam Eli Mıxebir’ın cenazesi dün 5 YBŞ/YJŞ ve HPG savaşçılarının cenazeleri ile birlikte Xelef köyünden alınmıştı. Dini vecibelerin yerine getirilmesi için cenaze ailenin yaşadığı Dugura köyüne götürüldü. Evin önünde yapılan merasimin ardından, ‘Şehîd namirin’ sloganları ile YBŞ/YJŞ bayrakları havaya kaldırıldı. 

MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

Törende, Şerfedin görevlisi Şêx Xelef, Bori köyü Kadın Meclisi Üyesi Dayê Meyan ve Şehid Kırêt Mıxebir’ın amcası birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda bölgeye yapılan saldırılar sert bir dil ile kınandı ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. 

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Amed Şengallinin cenazesi Şerfedine götürülerek toprağa verildi. Amed Şengali'nin Dugura köyünde bulunan aile evinin önünde taziye çadırı açıldı. 

YBŞ/YJŞ ve HPG ait 5 cenaze de dün Şehid Berxwedan Şehitliği'nde ve Şengal Dağı'nda bulunan Şehit Dilgeş Şehitliği'nde toprağa verilmişti.