'Helwest yoldaşın özgürlük tutkusunu özgür Kürdistan’la taçlandıracağız'

Bagok'ta hayatını kaybeden HPG gerillası Helwest Partîzan’a ilişkin açıklama yapan KCK, "onun özgürlük tutkusu ve mücadele azmini mutlaka özgür Kürdistan’la taçlandıracaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Bagok’ta yaşamını yitiren HPG gerillası Helwest Partîzan’a ilişkin açıklama yaptı. KCK, “21 yıldır Kürdistan'ın her tarafında gerillacılık ve komutanlık yapan Helwest Partîzan yoldaş Mardin Bagok’ta şehit düşmüştür. Ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Helwest yoldaşın Süleymaniye’den çıkarak Dersim, Amed, Mardin ve Medya Savunma Alanlarında büyük özgürlük tutkusuyla mücadele etmesini halkımız ve tüm yoldaşları unutmayacak, onun özgürlük tutkusu ve mücadele azmini mutlaka özgür Kürdistan’la taçlandıracaktır” dedi.

“Helwest arkadaş 21 yıllık gerilla tecrübesini mücadelenin en zor alanlarında kalarak pratikleştirmek istemiştir” denilen açıklamada şu hususlara yer verildi:

“Büyük yurtseverlik ve özgürlük tutkusu ona yaşamının her anını büyük bir mücadele ile doldurma coşkusu ve heyecanı vermiştir. Mardin alanına ısrarla soykırımcı sömürgecilikten intikam almak, Kürt halkının özgürlük iradesinin kırılamayacağını göstermek için gitmek istemiştir. Helwest yoldaş için Kürt gençliğine ve Kürt halkına fedakarlıkta öncülük yapmak en büyük tutkulardan olmuştur. Bu nedenle mücadelenin en zorlu alanları olan Amed, Dersim ve Mardin’de hem savaşçı, hem de komutan olarak yer almış ve rolünü hakkıyla oynamıştır. O, fedakarlığıyla, emeğiyle Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde üstüne düşen sorumluluk ve görevleri yerine getirmiş bir gerilla olarak yerini almıştır.

Helwest Partîzan yoldaş, Kürt halkının birliğinin en somut sembolü olarak Kürdistan halkının özgürlük mücadelesine kişiliğiyle, duruşuyla ve tutkulu mücadelesiyle büyük değerler katmıştır. Bugün Kürdistan halkının dört parçada birlik duygusuyla yaşamasında, Kürdistan halkının birliğinin duyguda, düşüncede ve amaçta gerçekleşmesinde komutan Helwest’in çok büyük emeği, çabası ve katkısı olmuştur.

Helwest Partîzan, Kürt yurtseverliğinin, Kürt savaşçılığının seçkin bir karakteri olarak PKK’li olmanın ölçülerini kendinde somutlaştırıp savaşçılığın ve komutanlığın en iyi biçimde PKK’lileşmeyle olacağını da tüm pratiğiyle ortaya koymuştur.

Onun 21 yıllık mücadelesini ve tüm gerillaların özlemini Başur, Bakur, Rojhilat ve Rojava Kurdîstan’ında Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamında somutlaştıracağımız sözünü veriyor; tüm Kürt gençliğini ve halkını onun örnek yurtseverlik ve militanlık ölçüleri doğrultusunda mücadeleyi her yerde yükseltmeye çağırıyoruz.”