‘Referandumda Kürdistan’da uygulanan vahşeti oylayacağız’

Siirtli Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri düzenledikleri referandumda ‘hayır’ı örgütlemek için ev ev dolaşacaklarını duyurdular. Anneler 8 Mart için de çağrıda bulundular.

Siirt’te yaşayan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, Nusaybin’in Xerabê Bava (Koruköy) köyünde günlerdir süren abluka ve referanduma ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” vesilesiyle bütün kadınlara alanlarda buluşma çağrısı yapıldı.

‘YAŞATILAN ACILARIN HESABINI SORACAĞIZ’

Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi’nden Hediye Suçi: “Bu referandum bizim için neden önemlidir? Çünkü özgür irademizle seçtiğimiz onlarca belediyemiz gasp edildi. Bu referandum seçiminde, AKP’nin 15 yıldır, özellikle son bir buçuk yıldır da Kürdistan’da uyguladıkları vahşeti oylayacağız. Biz Barış Anneleri olarak tüm yaşananlara elbette bir cevabımız olacak ve hesabını soracağız. ‘’Hayır’’ı örgütlemek için ev ev dolaşacağız. Bu vahşeti anlatıp ‘’hayır’’ çıkması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.”

Hediye Suçi ayrıca, 8 Mart’ın sadece Kürt kadınlarının değil dünyanın tüm kadınlarının sahiplenmesi gerektiğine vurgu yaparak kadınları alanlara davet etti.

‘HEPİMİZ BİRER FİGEN YÜKSEKDAĞ OLACAĞIZ’

Barış Annesi İnisiyatifi üyesi Vetha Kaçar: “Sur için, Nusaybin için, Cizre için, Şırnak için rehin tutulan HDP’li vekiller için, belediyelerimize atanan kayyumlara ‘hayır’ diyebilmek için bu diktatörlüğün oylanacağı referanduma ‘hayır’ diyoruz. Bunu örgütlemek için ev ev dolaşıp birer Figen Yüksekdağ olacağız.’’

Nusaybin’in Xerabê Bava (Koruköy) köyünde yaşanan ablukada evlerin yakıldığını, insanların yaşamını yitirdiğini, onlarca hayvanın telef edildiğini, orada başka nelerin yaşandığını süren ablukadan dolayı bilmediklerini belirten anne Vetha Kaçar “Orada hala ne yaşanıyor bilmiyoruz. Kaç kişi yaşamını yitirdi bilmiyoruz. Bu zulüm, bu abluka derhal kalkmalıdır. AKP’yi kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

8 MART’TA ALANLARDA ‘HAYIR’I HAYKIRACAĞIZ

Barış Annesi üyelerinden Akide Aslan da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Siirtli kadınlara çağrı yaparak herkesi 8 Mart’ta yapılacakları etkinliğe davet etti. Aslan 16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçiminde; ‘’Yaşatılan onca acının, adaletsizliğin hesabının sorulması için Hayır, Hayır, Hayır” dedi.