Türk: Bedeli ne olursa olsun biz kazanacağız!

Amed Newrozu’ndan yüzbinlere seslenen Ahmet Türk: Bedeli ne olursa olsun başımız her zaman dik olacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın bütün baskılara, zulüm politikalarına rağmen kazanacağız.

Amed Newrozu’nda yüzbinlere konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk,  “Bizler çok iyi biliyoruz ki bu halka ne kadar zulüm yaparsanız yapın, size karşı boyun eğmiyor. Bugün yine büyük bir zulüm var ancak Amed Newroz alanı sizlerin coşkusuyla sesini tüm dünyaya duyuruyor. Direniş ve coşkunuz baş göz üstüne” dedi.

‘KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN BİZ KAZANACAĞIZ’

“Bugün dünyanın gözü Amed Newroz’unda. Bu Amed Newroz’unda Kürtler ne istiyor, talebi nedir diye. Biz bugün sesimizi, talebimizi bütün dünyaya ileteceğiz” diyen Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu Newroz’un adı ‘Kazanacağız’ Newroz’udur. Kimsenin şüphesi olmasın bütün baskılara, zulüm politikalarına rağmen kazanacağız. İrademiz ve inancımızla varmak istediğimiz noktaya mutlaka ulaşacağız. Engellenemez. 

Biliyoruz ki yıllardan beri siyasetin içinde bir kardeşiniz olarak birçok zulüm ve baskılarıyla karşı karşıya kaldık. 12 Eylül’leri yaşadık 90’larda köylerin yakılmasının şahidi olduk. Kürt halkı sindirilmek istendi, susturulmak istendi. Ama özgürlük mücadelemiz, davamız kartopu gibi daha büyük bir inanç ve özveriyle büyüyerek buraya geldi. Bugün de zulüm politikaları devam ediyor. Her türlü oyunun oynandığı bir süreçteyiz. 2017 Newroz’unu kutlarken, Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırmak için Kürt halkı bütün Kürdistan’da büyük bir saldırıyla karşı karşıyadır. Minbic’te, Bab’ta Kürtlerin geleceğini karartmak için yoğun bir baskının içinde olduklarını görüyoruz. Baskılar hiçbir dönemde para etmemiş bugün de etmeyecek. 

Ancak diyalogla, ortak akılla sorunları çözebiliriz. Dünya örnekleri var. Kolombiya’da 200 binin üzerinde insan öldü ancak sonunda barışla sonuçlandı. Güney Afrika’da baskı ancak barışla diyalogla sona erdi. Biz diyoruz ki sindirme susturma politikanızdan vazgeçin. Kürt halkının geleceğini karartacak politikalardan vazgeçin. Gelin Sayın Öcalan’ın 2013 Newroz’unda ortaya koyduğu düşünceler çevresinde barış ve diyalog yolunu geliştirin. Bundan başka yol yok. 

ŞENGAL’İN FATURASI AĞIR OLUR’

Evet, aslında bugün Türkiye halkları da bu yönetim anlayışının, bu ırkçı ve milliyetçi anlayışın toplumu nereye götürdüğünü çok iyi görüyor. Vicdan sahibi insanlarla bu yönetim anlayışına karşı yavaş yavaş seslerini yükseltmeye çalışıyor. Eğer biz gün geçtikçe birliğimizi genişletmezsek sorunlarımızı ortak akılla dile getirmezsek, inanın ki tarih önünde sorumlu oluruz. Eğer Şengal‘de bugün Kürt halkının inancı olan, değeri olan Şengal halkının geleceğini karartmak isterseniz, inanın ki bunun faturası çok ağır olur. Şengal’de birilerinin Kürtleri karşı karşı getirmek istediği oyunları görerek, bu oyunu oynayanlar tarih önünde, halkımız önünde mahkum olacaklardır. 

YÜZBİNLER ‘HAYIR’ DEDİ 

Bu görkemli Newroz’dan sonra 16 Nisan’da bir referandum var. Herkes Kürtler ne diyecek diye soruyor (‘Hayır’ sloganları yükseldi). Elbette ki bu referandum sadece Kürtlerin geleceği için değil bütün halklar için önemlidir. Kürtler için başka bir anlamı var. Bugün eş genel başkanlarımız zindanda. Bu zindan politikalarını yürütenlere ‘Evet’ mi diyeceğiz (Alandan ‘Hayır’ sloganları yükseldi). 80 belediyemize kayyum atandı ‘Evet’ mi diyeceğiz (Kitle ‘Hayır’ karşılığını verdi). Yine Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak vahşetine ‘Evet’ mi diyeceğiz (‘Hayır’ cevabı verildi) 

BEDELİ NE OLURSA OLSUN DİK DURACAĞIZ

Kürt siyasetçilerini zindanlara atanlar, Kürdistan şehirlerini yerle bir edenler bunun hesabını tarih önünde mutlaka verecektir. Ama bize düşen onurlu bir duruştur. Ben hiçbir Kürdün onurunu ayaklar altına alacağına inanmıyorum. Kürt halkı mutlaka bunun hesabını soracaktır. 2017 yılı Kürtlerin geleceği için önemli bir yıl. Değişimin, dönüşümün yaşanacağı önemli bir yıl. Bu ülkede asimilasyoncu politikalarla Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik çaba gösterenlerin mahkum olacağı bir yıldır. Dimdik durmak lazım. Olabildiğince inançlarımızdan özgürlüğümüzden, geleceğimizden ödün vermeden mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Bu halkımız büyük sınavlardan geçti. Bedeli ne olursa olsun başımız her zaman dik olacaktır. Bu duygularla tekrar Kürdistan, Ortadoğu halklarının, demokratların vicdan sahiplerinin Newnroz’unu kutluyorum. Yolumuz yolunuz açıksın. Başarılar özgürlük mücadelesi için.”