Çağın direnişine destek eylemleri sürüyor

Türk devletinin Efrîn'e yönelik başlattığı işgal girişimi 1 ayı geride bıraktı. Saldırılara karşı çağın direnişinin sergilendiği Efrîn'e destek eylemleri de devam ediyor.

Almanya’nın Kiel kentinde Kürdistanlılar Efrîn'deki saldırıları protesto etmek ve Efrîn'e direnişine destek vermek için kilise önünde eylem yaptı. Kürdistanlılar sabah saatlerinde Kiel’deki merkez kilise önünde toplandı. Kilisedeki ayinin bitmesinin ardından Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını ve sivil katliamlarına ilişkin bir dosyayı kilise yöneticilerine sunarak bilgi verdi.

VEJEN

Danimarka'nın Vejen şehrinde de Efrîn işgaline yönelik Danimarka PYD öncülüğünde bir miting gerçekleşti. Devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde PYD Danimarka, PYD Jin, Enhedslisten partisinden Maria Sloth birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Efrîn'e yönelik işgal harekatı ve işgale sessiz kalan Avrupa devletleri kınandı. Eylem boyunca, "Her yer Efrîn, her yer direniş", "Bijî Serok Apo" ve "Terörist Erdoğan" sloganları atıldı.