‘Önder Apo'ya Özgürlük Yürüyüşü' birinci gününü geride bıraktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Güney Fransa'da 158 kişi ile başlatılan 3 günlük yürüyüş, birinci gününü başarı ile geride bırakırken, “Zafer direnenlerindir” mesajı verildi.

Güney Fransa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Martiques’te 158 kişi ile başlatılan 3 günlük uzun yürüyüş, birinci gününü geride bıraktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Bakurê Kurdistan ve Avrupa’da gerçekleştirilen eylemliliklerin selamlandığı Güney Fransa kolunda, “Zafer direnenlerindir" mesajı verildi.

Akşam saatlerinde Marignane belediyesinin önünde bir araya gelen kitle, tertip komitesinin açıklamaları sonrası ilk günkü etabı tamamladı.

Tertip Komitesi, şu açıklamayı yaptı: “Rêber Apo’ya yönelik Uluslararası Komployu protesto etmek ve özgürlüğünü haykırmak için Güney Fransa’da düzenlenen 3 günlük yürüyüşün birinci gününü tüm olumsuz hava koşullarına rağmen başarı ile tamamladık. Tüm dost ve yurtsever halkımıza çağrımızdır; Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan yürüyüşe kayıtsız kalmayalım. Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü bizim asli görevimizdir. Bu temelde cumartesi günü toplanma alanımız,  saat 09.30’da Marignane olacak. Pazar günü ise Marsilya’nın Canebiere meydanında saat 13.00’da binler olarak bir araya gelip yürüyeceğiz. Yürüyüşümüz, Avrupa Parlamentosu'nun önünde yapacağımız mitingle son bulacak.”