'Özgürlük Gemisi' eylemi Yunanistan'da başlayıp İtalya'da son bulacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle 8-12 Kasım tarihleri arasında "Özgürlük Gemisi" eylemi yapılacak. Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, etkinliğin Yunanistan'da başlayıp İtalya'da son bulacağı bilgisini paylaştı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, "Zamanı geldi-Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'da barış" şiarıyla uluslararası bir kampanya başlattı.
Kampanya kapsamında "Öcalan'a Özgürlük Gemisi" adıyla 12 Kasım'da İtalya’ya varacak şekilde planlanan eyleme Almanya, Fransa, İsviçre, Brezilya, İspanya, İsveç, İtalya, Yunanistan ve İngiltere'den gazeteci, akademisyen, siyasetçi, yazar, barış savunucuları, kadın hareketi temsilcileri, Avrupa'daki Kürdistanlı kurum temsilcileri, sanatçılar ve siyasetçilerinden oluşan 50 kişinin katılacak. 

İMRALI SİSTEMİ ULUSLARARASI KOMPLOCU GÜÇLERİN PROJESİDİR

Eyleme ilişkin yazılı açıklama yapan Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, "Ortadoğu'yu kendi çıkarlarına göre dizayn etmek isteyen uluslararası güçler, önlerinde engel olarak gördükleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmek için uluslararası komployu devreye koydular. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürt sorununa siyasi çözüm bulmak için Avrupa'ya geldi. Avrupa, Önder Apo’nun bu çabalarına karşı kendi hukukunu dahi ayaklar altına alarak siyasi baskılar uyguladı ve Önderlik İtalya’da ancak 3 ay kalabildi. Başta ABD olmak üzere Yunanistan, Almanya, İsrail, kısaca NATO konseptiyle birçok uluslararası ittifakın ortak operasyonu ile Rêber Öcalan Kenya’ya kaçılarak Türkiye’ye verildi. 
Önderliğin tecritte tutulduğu İmralı sistemi de uluslararası komplocu güçlerin projesidir. Avrupa konseyi ve CPT, İmralı'nın bir işkence sistemi olduğunu belirtmelerine rağmen gereğini yapmamaları da bundan dolayıdır. 

ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜR OLMALIDIR ÇAĞRILARI BÜYÜYOR

Bugün Rêber Apo, Kürt halkının önderi, Kürt sorunun çözümü, Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesinde temel aktör olarak kabul edilmekte. TİME dergisi onu 2013'te en etkili 100 kişiden biri seçmiştir. Kürt halkı, 'Abdullah Öcalan benim irademdir' kampanyasında 10 milyondan fazla imza toplayıp uluslararası kurumlara verdi. 2020 yılında Güney Afrika sendikası öncülüğünde geliştirilen binlerce kurumun desteklediği Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için, Mandela kriterleri uygulanarak Abdullah Öcalan özgür olmalı, çözüm için rolünü oynamalı kampanyasına 150 binden fazla mektup Birleşmiş Milletler’e gönderildi. Çünkü gerçek bir barış süreci ancak her iki taraf eşit şartlarda müzakere ederse gerçekleşebilir. Önderlik cezaevindeyken bu mümkün değildir, bunun için özgür olmalıdır, çağrıları büyümektedir" denildi. 

ETKİNLİĞE 50 KİŞİ KATILACAK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için dünyanın çeşitli ülkelerinde siyasetçi, sendikacı, aydın, akademisyen ve sanatçıların geliştirdiği Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin son bir yılda yoğun bir eylem ve etkinlik geliştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, devamla şunlar belirtildi: "Buna yeni bir eylem olarak Önderliğin Yunanistan’dan İtalya’ya geçtiği tarih olan 12 Kasım’da İtalya’da olacak şekilde “Özgürlük Kazanacak, Abdullah Öcalan'a Özgürlük Gemisi Eylemi” yapılacaktır. Eyleme İtalya, Almanya, Fransa, İsviçre, Brezilya, İspanya, İsveç, Yunanistan ve İngiltere'den gazeteci, akademisyen, siyasetçi, yazar, barış savunucuları, kadın hareketi temsilcileri, Avrupa'daki Kürdistanlı kurum temsilcileri, sanatçılar ve siyasetçilerinden oluşan 50 kişi katılacaktır.  
Başkan Öcalan'ın Avrupa'ya gelişinde Yunanistan ve İtalya ana duraklarından ikisiydi. Önderliğin 23 yıl önce 12 Kasım’da İtalya’ya geldiği tarih olduğu için İnisiyatif, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük Gemisi" adıyla 12 Kasım’da İtalya’ya varacak şekilde planlamıştır. 

FİKİRLERİ HERKESE ULAŞTIRILACAK

'Zamanı geldi-Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'da barış' uluslararası kampanyası kapsamında Öcalan'a Özgürlük Gemisi'nin amacı, 8-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak etkinlikle ilk gün Yunanistan'da uluslararası komployu tartışmak, ardından 3 günlük gemi seyahatinde katılımcılarla Abdullah Öcalan'ın paradigmasını, felsefesini ve Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin başlattığı kampanyayı tartışarak, Abdullah Öcalan'ın fikirlerini herkese ulaştırmak. 
Son olarak Önderliğin İtalya'ya vardığı tarih olan 12 Kasım'da gemi, İtalya'nın Napoli limanına binlerce İtalyan dostun karşılamasıyla ulaşacak. Ardından yapılacak siyasal ve kültürel etkinliklerle sonlandırılacaktır."

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK GEMİSİ'NİN PROGRAMI

* Yunanistan'da etkinlik 8 Kasım'da başlıyor. Katılımcılar, burada sivil toplum ve siyasi partilerle görüşmeler yapacak.
* Akşam Atina’da Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya ilişkin bir panel düzenlenecek. Yer: Stavropoulou 33 Athens. Saat: 18.00.
* Yunan mülteci kampı Lavrio’da kültürel etkinlik yapılacak. Yer: Danoukara1 Lavrio. Saat : 21.00.
* 9 Kasım'da gemi, Yunanistan'dan İtalya'ya hareket edecek. Yunanistan'daki limanda bir miting ve basın toplantısı yapılacak. 
* Gezi sırasında iki etkinlik gerçekleşecek. İmralı üzerindeki tecrit ve demokratik konfederalizm paradigması ve Öcalan'a Özgürlük Kampanyası hakkında bir bilgilendirme etkinliği ve kültürel bir etkinlik yapılacaktır. 
* Gemi 12 Kasım'da İtalya'ya varacak ve limanda bir mitingle karşılanacak.
Basın toplantısı: Saat 12.00.  
Napoli Üniversitesi'nde Halk Konferansı. Saat: 16.00. 
Napoli Şehir Tiyatrosu'nda konser. Saat : 21.00.