Özgürlük Nöbeti 608’inci haftasında: Önderliği sahiplenmek, insanlığı sahiplenmektir

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 yıldır süren nöbet eylemini, yeni haftasında Oldenburg grubu devraldı. Eylemciler, “Önderliği sahiplenmek, insanlığı sahiplenmektir. Kanımızın son damlasına kadar Önderliğimizin arkasında olacağız” dedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi yapılıyor.

Nöbet eylemini her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Kurdistanlı yurtseverler yürütüyor. 608’inci haftasında ise Almanya’nın Oldenburg kentinden gelen Dadaş Kutucu, Delil Xinis, Hediye Xelîl ve Sarya Zerdeşt devraldı. 

Komplo’nun 26’ncı yılına girerken Kürtlerin ‘Kara Gün’ünü (Roja Reş) ve komploda yer alan tüm güçleri kınadıklarını belirten grup sözcüsü Dadaş Kutucu, “Önderliğimiz Kürt halkı için, Kürt sorununun çözümü için Avrupa’ya çıktı. Ne yazık ki işgalci devletler -veballeri boynuna- Önderliğimizi işgalci Türk devletine teslim etti. Önderliğimiz 25 yıldır zindandadır. 3 yıldır ne ailesinin haberi vardır ne de avukatlarıyla görüştürülüyor. Kürt halkı olarak Önderliğimizin sesinin bize ulaşmasını istiyoruz. Maalesef işgalci devlet, onun Kürt halkıyla bağını koparmak, sesinin ulaşmasını engellemek için İmralı duvarlarına siyah perde çekiyor. O halde biz de tüm komplocu güçlere sesleniyoruz; hiçbirinizin gücü bizi Önderlikten alıkoymaya yetmez. Onun fikir ve düşünceleri bizim yüreğimizde, beynimizdedir. Tüm ezilen insanlık, bütün yurtseverler onun fikir ve düşüncelerinin beklentisi içinde. Önderlik yeni bir tarih sayfası açmıştır. Bütün insanlarımız Köln’e aktı ve yeni bir tarih sayfası açtı. Biliyoruz ki Kürt halkı Önderliğini sahipleniyor. Önderliği sahiplenmek, insanlığı sahiplenmektir, Kürt düşüncesine, kültürüne, diline sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Yakın tarihte Xazî Mihemed’e, Şêx Saîd’e, Seyîd Rıza’ya sahip çıkılmadığı için Kürt halkının statüsüz kaldığını ifade eden Kutucu, “Bugün görüyoruz ki Kürt halkı ilk defa önderine sahip çıkıyor, hep alanlardadır. Bugünden sonra Önderliğimiz için bize ne görev düşüyorsa yapacağız” dedi.

Strasbourg’da 12 yıldır sürdürdükleri Özgürlük Nöbeti’nin kutsal olduğunu söyleyen Kutucu, son olarak Kürt halkına yönlerini Strasbourg’a çevirmelerini, hiçbir gücün kendilerini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalansız yaşamaktan alıkoymaya yetmeyeceğini haykırmalarını istedi.

Kurkutucu, sözlerini, “Kanımızın son damlasına kadar Önderliğimizin arkasında olacağız” vurgusuyla sonlandırdı.