Özgürlük Nöbeti’ni Drancy’den gelen Kürdistanlılar devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla yürütülen Fransa’nın Strasbourg kentindeki AK önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti’ni Drancy’den gelen Kürdistanlılar devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Özgürlük Nöbeti’ni Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünden gelen Kürdistanlılar bu hafta yürütüyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Kürt ve Kürt dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni 454. haftasında, Paris’in Drancy banliyösünden gelen üç Kürt yurtsever devraldı. Nöbet eylemini devralan grupta Vedat Çelik, Süleyman Küren ve Bülent Amed yer alıyor.

Grup adına konuşan Vedat Çelik, Kürt halkının 40 yılı aşkın süredir var oluş mücadelesi verdiğini, zafere kadar da Kürt halkının özgürlük mücadelesinin devam edeceğini belirtti.

“Önder Apo uluslararası bir komplo ile Türk devletine rehin verildi. Hala özgürlüğünün sağlanmaması başta Kürt halkı olmak üzere, tüm insanlık için utançtır” diyen Vedat Çelik Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözüm anahtarı olduğunu ve bir an önce özgürlüğünün sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Kürt halkının dokuz yıldır Avrupa kurumlarının yanı başında ısrarla, Türk devletinin Kürtlere karşı geliştirdiği katliamları duyurmaya çalıştığını ifade eden Çelik, Avrupa’nın Türk devletinin Kürtlere karşı işlediği suçlara kulaklarını kapattığını, ticari çıkarlarını insan hak ve özgürlüklerine tercih ettiğini vurguladı.

Kürt halkının iradeli mücadelesiyle Avrupa’nın Türk devletinin Kürtlere karşı işlediği suçlara ortaklığını ifşa edeceğini belirten Vedat Çelik, demokrasi havariliği ile insan haklarının savunulamayacağını göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Vedat Çelik siyasi tutsakların tecride karşı yürüttüğü açlık grevi eylemini selamlayarak, tecridin insanlık suçu olduğunu ve CPT’nin bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirtti. Çelik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşinceye ve Kürt halkı temel haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerinin de altını çizdi.

“Mücadele verilmeden ciddiye alınmamız mümkün değil” diyen Çelik, Kürt halkının bulunduğu her yerde ayağa kalkma ve mücadeleye katılma çağrısında bulundu.

Fransa’nın Strasbourg kentinde dokuz yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti eylemi, Kürt halkının Avrupa’daki en uzun ve tarihsel eylemi. Eylemde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın yaşamını, mücadelesini ve ideolojisini içeren ve birçok dile çevrilen kitapçık ve broşürler Avrupalılara dağıtılıyor.

Haftanın her günü saat 08-00 ile 17.00 saatleri arasında devam eden eylem, Kürt Özgürlük Hareketi’nin iradeli mücadelesinin de göstergesi olarak dikkat çekiyor.