Özgürlük Nöbeti’ni Kongreya Star üyeleri devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 10 yıldır sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni Kongreya Star üyeleri devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan Özgürlük Nöbeti 10.yılında devam ediyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü nöbet eylemini 488. haftasında, Almanya'dan  Kongreya Star üyeleri devraldı.

Grupta Nayime Hessen, Asiye Reşit ve Zarife Mısto yer alıyor.

Haftanın yedi günü saat 07.30 ile 16.30 arasında sürdürülen eylemi yeni haftasında devralan grup adına konuşan Nayime Hessen, “Önder Apo’nun özgürlüğü tüm Kürtlerin boyun borcudur” diyerek 10 yıldır sürdürülen nöbetin tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

Şehit Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında Ekim ayı şehitlerini saygıyla andıklarını sözlerine ekleyen Nayime Hessen, Öcalan’ın kadın özgürlüğünü esas alan paradigmasıyla Kürt kadınlarının tarihi bir mücadele verdiğine dikkat çekti.

“Önder Apo’nun esareti ile Kürt halkı soykırımdan geçirilmek isteniyor” diyen Nayime Hessen, Kürtlere yönelik soykırım girişimi ve katliamların sona ermesi, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümün İmralı’da olduğunu ifade etti.

İşgalci Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarında kimyasal silah kullanmasını kınadıklarını ifade eden Nayime Hessen, “Uluslararası komplonun ortağı Avrupa, Türk devletinin insanlığa karşı işlediği suçları görmezden geliyor” dedi.

Soykırımcı ve katliamcı Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürtlere dönük katliamlarının sonlanmasının en önemli yolunun direniş olduğuna ifade eden Nayime Hessen, Avrupa’dan tek beklentilerinin AP ve AK üyesi olarak insan hak ve özgürlükleri sözleşmelerine imza atan Türk devletini, anlaşmalara uymasını sağlamaları olduğunu belirtti.

Nayime Hessen, “Önder Apo’nun özgürlüğü için tüm Kürtler eylem halinde olmalıdır” diyerek, nöbetin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.