Özgürlük Nöbeti sırası gençlerde

On yıl boyunca binlerce Kürt ve dostunun gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni, bu hafta Hollanda’dan gelen Tevgera Ciwanên Soreşger üyesi gençler devraldı.

Abdullah Öcalan Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasboourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 492. haftasına girdi.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, yeni haftasında, Hollanda’dan gelen Tevgera Ciwanên Soreşger aktivisti gençler devraldı.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden nöbet eylemini devralan grupta Michael Müller, Çekdar Kerboran ve Dirêj Avaşîn yer alıyor.

ÖNDER APO’NUN PARADİGMASI EZİLENLERE UMUTTUR

Grup adına konuşan Michael Müller, PKK’nin ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın paradigmasının sadece Kürtleri esas almadığına, enternasyonal bir mücadele olduğuna dikkat çekti. “Ezilenlerin kurtuluş reçetesi Demokratik Konfederalizm’dedir” diyen Müller, “Uluslararası güçler, bu mücadelenin mimarı ve önderi Apo şahsında geliştirdikleri komployla ezilenlerin mücadelesini ortadan kaldırmayı hesapladılar” dedi.

ÖNDER APO’NUN DİRENİŞİNİ BÜYÜTELİM

Uluslararası Komplo’ya karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir direniş gösterdiğini belirten Micheal Müller, “Bizim görevimiz bu direnişi büyüterek Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamaktır” dedi.

AVRUPA ÖZÜR BORÇLU

Avrupa kurumlarının yanıbaşında 10 yıldır sürdürülen Özgürlük Nöbeti’nin uluslararası komplonun ortaklarını deşifre ettiğini dile getiren Micheal Müller, “Avrupa Kürt halkına, ezilenlere karşı borçludur” diyerek Avrupa ülkelerini normatif değerlerini sahiplenme ve PKK’nin terör listesinden bir an önce çıkarılması, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulundu.

Müller, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında bilgi alamadıklarını vurgulayarak, Avrupa Konseyi ve CPT’ye görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu.