'Özgürlük Yolculuğu' başladı

Kurdistanlı gençler, uluslararası komploya karşı Mannheim’da özgürlük yürüyüşüne başladı. Yürüyüşte "Özgürlüğü kimseden beklemeyeceğiz, kendimiz alacağız" mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle Kurdistanlı gençler yaklaşık bir hafta sürecek “Rêwîtiya Azadî'yi (Özgürlük Yolculuğu)" bugün Almanya’nın Mannheim kentinde başlattı.


Şehitler için saygı duruşuyla başlayan yürüyüşte konuşan TCŞ Meclisi üyesi Sarya Ateş, “Bugün TCŞ ve Teko-JIN olarak Önder Apo'nun Özgürlüğü Yolculuğu'nda yürüyoruz. Önder Apo'ya Özgürlük Hamlesi, halkın topyekûn mücadelesiyle başarıya ulaşacaktır. Şubat ayından geçiyoruz. Uluslararası komplo 25 yıldır devam ediyor. Başta Önder Apo ve Özgürlük Hareketi'nin ve halkımızın mücadelesi, komplocu güçlerin hedeflerine ulaşamamasına neden olmuştur. Önder Apo'nun mücadelesi Ortadoğu'daki projelerine engel olması nedeniyle ABD, İsrail ve İngiltere uluslararası bir komplo geliştirdi" dedi.
Sarya Ataş, "Önder Apo’nun paradigması komploya en büyük cevaptır" derken, şunları da belirtti:

"Önder Apo’nun, Demokratik Ulusal Paradigmayı oluşturması, uluslararası komploya verilen en büyük cevaptı. Halkların özgür eş yaşam temelinde bir arada yaşamanın mümkün olduğu kesin olarak kanıtlandı ve bu somut olarak artık Rojava'da da görülüyor. Kürt halkının ve bölge halkının özgürlüğü Önder Apo'nun özgürlüğüyle bir ip gibi birbirine bağlıdır. Önder Apo'nun fikir ve felsefesinin dünyaya yayılmasını önlemek amacıyla Önder Apo'ya mutlak tecrit uygulandı. Bu siyasi bir karardır. 35 aydır Önder Apo'ya dair hiçbir bilgimiz ve haberimiz yoktur. Ağır işkence altında tutuluyor ve bu tüm insan haklarının ihlalidir. Burada da İnsan Hakları kurumları, CPT, Avrupa Konseyi vb. suskunluklarıyla suça iş birliği yapıyor ve doğrudan sorumlusudur."

Alman devleti, kendi özgürlüğü için mücadele veren Kürt halkını sistematik olarak kriminalize ediyor. Son olarak Almanya'nın Baden-Württemberg eyaleti, özellikle Mannheim eyaleti ve kenti, şaşırtıcı ve hukuka aykırı kararlarla Önder Apo'nun resminin her türlü (bayrak, çerçeve vb.) kaldırılmasını istedi ve taşınmasını yasakladı. Kürt gençliği olarak bu kararı şiddetle protesto ediyoruz. Bu, Alman devletinin de bu uluslararası komploda somut olarak önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Önder Apo'nun düşünce ve fikirleri yasaklanamaz çünkü Önder APO'nun düşünce ve fikirleri dünyanın her yerine yayılmış durumdadır."
Açıklamanın ardından gençler büyük bir coşku ile yürüyüşe başladı.

 Eylemde sık sık “Bijî Serok APO”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Berxwedana Gerîlla” sloganları atıldı.

'ÖZGÜRLÜK DİRENİŞLE SAĞLANIR'

Eylemciler, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün ancak  direnişle sağlanabileceğini belirterek, "Kürt halkının yüzyıllardır maruz kaldığı sistematik, fiziki ve kültürel soykırımın artık son bulması gerekiyor. Kürt halkı özgürlüğü birinden beklememeli. Aksine hakkı olan özgürlüğü egemen zihniyetin elinden almak” denildi.