Özgürlük Yürüyüşü’nün Amiens etabı coşkuyla gerçekleştirildi

Paris’ten Strasbourg’a Özgürlük Yürüyüşü’nün bugünkü durağı Amiens kentiydi. Eylemciler, 19’uncu günde de yürüyüş ve çalışmalarını coşkuyla sürdürdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Paris’ten Strasbourg’a gerçekleştirilen uzun yürüyüş, 19. günü geride bıraktı. Eylemcilerin bugünkü eylem alanı Amiens kenti oldu.

Kentin Leon Gonthier Meydanı’nda başlayan yürüyüş Alphonse Fiquet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca binlerce bildiri dağıtılırken çevre halkı da yapılan anonslarla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarına dair bilgilendirildi.

Yürüyüş boyunca coşkunun hakim olması dikkati çekerken Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için sloganlar atıldı. Yürüyüş sonrası Alphonse Fiquet Meydanı’nda uzun süre halay çeken eylemciler, çevreden geçenleri kısa brifinglerle Kürt Halk Önderi’nin ve Kürt halkının durumuna dair bilgilendirdi.

Yürüyüşün ardından, gün boyunca toplanan kartpostallar da sloganlar ve Abdullah Öcalan‘a destek konuşmalarıyla tecridin adresi olan İmralı adasına gönderildi. Eylemciler kartpostallara “Ji bo Serok Apo, Bê Serok jiyan nabe, Bijî PKK, Bijî Kurdistana azad” gibi sloganlar yazdı.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, eylem ardından bir halk toplantısı düzenlemek üzere Amiens Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne geçti. Burada eylemlerinin amacına dair bilgilendirme yapılarak, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında her bireyin üzerine düşen sorumluluklar konuşulacak.