Özgürlük Yürüyüşünde Ekin Wan ve Hakan Baksur anıldı

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Türk devletinin insanlık dışı uygulamalarına dikkat çekerek, şehitler Ekin Wan ve Hakan Buksur’u andı.

Özgürlük yürüyüşçüleri, Mûş’un Gimgim (Varto) ilçesindeki duraklarında, 7 Ekim 2014'teki Kobanê eylemleri sırasında zırhlı araçtan açılan ateş sonucu başından vurularak katledilen Hakan Buksur ile 2015 yılında şehit düşen ve cenazesi teşhir edilen YJA-Star gerillası Kevser Eltürk'ü (Ekin Wan) andı.

Buksur’un vurulduğu yere gelen yürüyüşçüler, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, “Hakan, burada vahşice bir şekilde katledildi. Çözüm süreci bu yanlışlarla bitirildi. Sayın Öcalan iki yıl boyunca konuştu ve kan akmadı. Kobanê serhildanında onlarca arkadaşımız katledildi. Katledilenler bizim arkadaşımızdı. Biz şuan hakikati arıyoruz, barışı arıyoruz. Barış, eşitlik yolunda yürümeye devam edeceğiz. Bu bizim partimizin görevi. Halkımızın bizden beklentileri var ve ‘Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için çalışın’ diyor. Biz de bunun için buradayız. Hakan arkadaşımıza söz veriyoruz. Barış gelene kadar mücadele edeceğiz. Biz kötü bir şey söylemiyoruz. 40 yıldır süren savaşı onurlu bir barış ile sonlandırmak istiyoruz. Hakan'ın şahsında yaşamını yitiren demokrasi şehitlerini anıyorum” dedi.

'SAVAŞ SUÇU İŞLEDİLER'

Ekin Wan’ın cenazesinin teşhir edildiği yere giden kadın yürüyüşçüler de saygı duruşunda bulundu. Burada konuşan DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal, “Çözüm sürecinin ardından Kurdistan’ın tüm kentlerinde Türk devleti insanlık dışı uygulamalar devreye koyarak savaş suçu işledi. Varto, bizim aklımızda Ekin Wan’ın cenazesinin teşhir edilmesi olarak kazındı. Onun şahsında kadın bedenine saldıranların vermek istediği mesajın Kürt halkına ve kadınlara bir mesaj olduğunu biliyoruz. Ekin Wan’ın bedeni, özgürlüğü için direnen tüm kadınların bedeni oldu. Tüm Kurdistan kentlerinde bunları yapmaya devam ettiler. Özgürlüğü için direnen halkımız ve kadınlara yöneldiler ama kadınlar direnişlerine devam ettiler. Kadınlara yönelik her katliam aynı zamanda Sayın Öcalan’ın kadın paradigmasına yöneliktir. Biz bu yürüyüşte Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün kadın özgürlüğü olduğu gerçeğiyle hareket ediyoruz. Ekin Wan’ı saygıyla anıyorum” dedi.

Anma, Ekin Wan’ın cenazesinin teşhir edildiği yere karanfil bırakılmasıyla son buldu.