Şehit Sara ve Bişeng, Villiers-le-Bel’de anıldı

Paris’in Villiers-Le-Bel banliyösünde Kürt gençlik hareketi TCŞ öncülüğünde şehit Sara Hogir Riha ve şehit Bişeng Brûsk anısına bir etkinlik düzenlendi.

Anma etkinliği, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve ardından Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) adına yapılan bir konuşma ile devam etti.

Konuşmada, "Şehit arkadaşlar layık olabilmek, ona göre yaşamak, ona göre nefes almak, yemek yemek ve bir duruş göstermek asıl ağırlık verendir. İnsanın üzerinde ağır bir etki yapıyor. İnsanın yürüyüşünü yüceltiyor, alçaltmıyor." denildi.

İki şehidin, gençlik hareketinşn kolonları, direkleri ve yol gösterici pusulası oldukları belirtildi. Ayrıca, şehitlerin Apocu fikri büyütmek ve Özgürlük Hareketini geliştirmek için büyük emek harcadıkları ifade edildi.

Şehit ailesi komitesi adına yapılan bir konuşmada ise, "Bugün bizim üzerimize düşen onlara layık olabilmek. Onların yolunun yolcusu olmak. Özellikle onlara yoldaşlık yapanlar, gençler onların anısını, amacını yükseltmek için en büyük mücadeleyi vermeleri gerekir" denildi.

Konuşmalardan sonra şehitlerin yaşamını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ardından sık sık "Şehit Namirın", "Be Serok Jîyan Nabê" ve "Jin Jîyan Azadî" sloganları atıldı.

Kurdistan Gençleri Fransa (CKF-Cîwanên Kurdistan/Fransa) adına yapılan konuşmada, şehit Sara ve şehit Bişeng'in dört parça Kurdistan'da kesintisiz mücadele eden öncü gençler olduğu vurgulandı. Ayrıca, her iki şehidin özgürlük mücadelesini zaferle sonuçlandırmak için üzerlerine düşen görevi başarıyla yerine getirdikleri belirtildi. Konuşmada, "Bizde her iki arkadaşa layık olabilmek için üzerimize düşen tüm görevleri layığıyla yerine getirmeye çalışacağımız sözünü veriyoruz." ifadelerine yer verildi.