Şehitler Bîşeng Brûsk ve Sara Hogir için Hamburg’da anma

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen Komalên Jinên Ciwan Koordinasyon üyesi Bîşeng Brûsk ve Komalên Jinên Ciwan Yürütme üyesi Sara Hogir, Hamburg’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

İşgalci Türk devletinin 28 Temmuz 2023’te Medya Savunma Alanları’na dönük hava saldırılarında şehadete ulaşan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyon üyesi Bîşeng Brûsk (Rojda Bilen) ve Komalên Jinên Ciwan Yürütme üyesi Sara Hogir (Gülsün Silgir), Almanya’nın Hamburg kentinde anıldı.

Harburg semtinde yapılan anma etkinliğine Berlin, Hannover başta olmak üzere birçok kentten çok sayıda kişi de katılım sağladı.

Bîşeng Brûsk ve Sara Hogir şahsında dünya ve Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşundan sonra Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Xoşnav Ata bir konuşma yaptı.

Sara Hogir’ı Wêranşar’da gençlik çalışmaları yürüttüğü süreçten bu yana tanıdığını ifade eden Ata, devamla şunları söyledi: “Şehitleri anlatmak gerçekten çok zor. Her şehadet aynı zamanda bize insani ve vicdani sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Her şehadet, hayalini kurmak istediğimiz dünya içindir. Sara ve Bîşeng yoldaşlarımız da bu uğurda canlarını vererek tarihin onurlu sayfalarında yerlerini aldı. Onların kahramanlığını anlatmaya dilimiz varmıyor. 45 senedir bu mücadele şehitler ve başka bedeller vererek bugüne geldi. Her şehadet bizi bir adım daha özgürlüğe yaklaştırıyor. Önderliğimiz kendisini şehitlerin takipçisi olarak ifade ediyor. Bizlerin de yaşadığımız sürece onların takipçisi olmamız ve onlara layık olması gerekiyor.”

Avrupa Kürt Gençlik Hareketi Temsilcisi ise, her şehadetin aynı zamanda toplumsal bir sözleşme anlamına geldiğini kaydetti. Şehadetlerin aynı zamanda Kürt gençlerine görev ve sorumluluklarını hatırlattığını söyleyen Temsilci, halkımızın ve önderliğimizin özgürlüğü için her zamankinden daha kararlı ve inançlıyız dedi

Avaşîn'de şehadete ulaşan şehit Devrim Garzan'ın annesi Latife Onat da şehitlerin daha fazla sahiplenilmesi gerektiğini söyledi. “Bizler burada rahat bir yaşam sürerken gençlerimiz Kurdistan'da çok zor koşullar altında mücadele ediyor” diyen Latife Onat, başta Avrupa’daki yurtseverler olmak üzere bütün Kurdistanlıların seslerini daha fazla yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

Anmada, Bîşeng Brûsk ve Sara Hogir Ruha'nın yaşamından kesintilerin sunulduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlik “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî” sloganları ve devrimci marşların söylenmesi ardından sona erdi.