Abdullah Öcalan’ın kitabı Ermeni öğrencilere tanıtıldı
Abdullah Öcalan’ın Ermeniceye çevrilen kitabı, Erivan Mkhitar Sebasatsi eğitim okulundaki öğrencilere tanıtıldı.
Abdullah Öcalan’ın Ermeniceye çevrilen kitabı, Erivan Mkhitar Sebasatsi eğitim okulundaki öğrencilere tanıtıldı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kısa bir zaman önce Ermeni diline çevrilerek tanıtımı yapılan Uygarlık, Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı kitabı, Erivan Mkhitar Sebasatsi eğitim kompleksindeki öğrencilere tanıtıldı.
Tarihçi Armen Voskanyan, Kurdistan Komitesi Eşbaşkanı Silo Dirboyan ve Gazeteci Lianna Mihoyan’ın konuşmacı olarak yer aldığı kitap tanıtım etkinliğine, okul öğretmenleri ve onlarca öğrenci katıldı.
Uzun süredir bu kitabın Ermeni diline tercüme edilmesini beklediklerini belirten Tarihçi Armen Vosnakyan, “Abdullah Öcalan’ın 2004’de zindan ve tecrit koşulları altında yazdığı bu kitap, birçok yönden anlamlı ve değerlidir. 5 cilten oluşan kitaplar, kapsamlı bir çalışmanın ve emeğin ürünüdür. Her bir konu derinlikli, kapsamlı ve geniş olarak ele alınmıştır” dedi.
Kitabın 20 yıl önce yazılmış olmasına rağmen bugüne dair ciddi öngörüler barındırdığını vurgulayan Vosnakyan, şöyle devam etti: “Abdullah Öcalan, kitaplarında 20 yıl önce bugünkü durumu yazmıştır. İlk okuduğumuzda bu kitabı 20 yıl önce yazmış olduğuna inanmakta zorlanıyoruz. Abdullah Öcalan’ın o dönemde ortaya koyduğu öngörüler bugün birer birer ortaya çıkıyor. Kitabın Ermeni diline çevrilmesi iki millet için de oldukça önemli bir yerde durmaktadır. Türk devleti Abdullah Öcalan’ın felsefesini, ideolojisini bitirmek için her ne kadar sıkıştırmaya, zorlamaya çalışsa da başarılı olamamıştır. Abdullah Öcalan zindan koşullarında olmasına rağmen fikir ve felsefesini kitapları aracılığıyla tüm dünyaya duyurmayı başarmıştır. Abdullah Öcalan’ın birçok direniş tarzı vardır. Bunlardan bir tanesi de bu kitaptır.”
Gazeteci Lianna Mihoyan ise, “Kürt-Ermeni ilişkilerinde zaten bir köprü inşa edilmiştir. Abdullah Öcalan’ın yazmış olduğu bu kitap ve genel olarak ortaya koymuş olduğu felsefe sayesinde bu ilişki daha da güçlenecektir’’ dedi.
Kurdistan Komitesi Eşbaşkanı Silo Dirboyan da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasından bahsederek, şunları söyledi: “Abdullah Öcalan konfederal bir sistem yarattı. Bu sistem şu anda ezilen, sömürülen, eşitlik ve adalet için mücadele eden herkes tarafından kabul edilmiştir. Kapitalizm şu anda büyük bir çıkmazın içerisinde, halklar kapitalizmin yarattığı krizlerden kaçabilmek için sınırlarda çok zor koşullar altında kendilerini sulara vurarak yeni ve özgür bir yaşam arayışına giriyor. Yeni, özgür, eşit ve adil bir yaşamın tek adresi ise Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi ve fikirlerinde yer almaktadır. Önder Öcalan’ın kitapları, kapitalizmin yaratmış olduğu bu hastalıkların tedavisi niteliğindedir. Örneğin Abdullah Öcalan tüm halkların eşit ve özgür bir şekilde bir arada yaşayabileceği bir sistem inşa etmiştir. Ve bunu kitablarında geniş ve kapsamlı olarak ele almaktadır’’ dedi.
Tanıtım etkinliğinin sonunda öğrencilere, Uygarlık, Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı kitabı hediye olarak dağıtıldı.