Ahmet Kaya’nın mezarına saldırı için eyleme çağrı

Ahmet Kaya’nın mezarına yönelik ırkçı saldırıyı kınayan ACTIT, bu nedenle yarın Pere Lachaise mezarlığında yapılacak buluşmaya çağırdı.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), Ahmet Kaya'nın mezarına yapılan ırkçı saldırıyı kınadı.

Faşist saray rejimi Türkiye ve Kürdistan'da devrimcilerin mezarlarına dahi tahammül edemiyor” diyen ACTIT, özgürlük ve eşitlik mücadelesinde ölümsüzleşen devrimcilerin, sosyalistlerin mezarlarına faşist güruhlarını salarak ya da bizzat devletin kolluk kuvvetleri eliyle saldırılar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, ölümsüzlerin mücadeleleri ile yaydıkları direniş umudunun yok edilmeye çalışıldığını belirtti.

“Özgürlük düşlerimizi gömütlüklerimize saldırarak yok edemeyeceksiniz” denilen ACTIT açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Faşist saray rejiminin Fransa'daki uzantıları aynı faşist yöntemlerle 16 Kasım 2000 de Paris'te bir kalp krizi sonucu ölümsüzleşen Ahmet Kaya'nın mezarına bir saldırı gerçekleştirdi. Ölüm yıl dönümünün ön günlerinde gerçekleşen bu saldırının amacı da, failleri de bellidir. Bu saldırı ile  halklarımızın gönlünde silemeyeceğiniz o şarkılar, hala dillerimizde olacak.

43 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Kaya 12 Eylül sonrasında faşist cuntanın devrimcilerin saçlarına karlar yağdırdığı zor günlerde umudun ve isyanın yeşermesinde emeği oldu.

Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ödül töreninde "Kürtçe bir kaset çıkaracağım" dediği için tekçi zihniyetin linç kampanyasına maruz kalmasının ardından payına düşen göçmenliği yaşadı. Tıpkı aynı gömütlükte sonsuzluğa uğurlandığı devrimci sanatçı Yılmaz Güney gibi memleketinden sürgün edildi.

Ahmet Kaya'nın mezarına yapılan saldırı faşizmin halkın sanatçılarından korktuğunun bir göstergesidir. Korkularınızda boğulun, çünkü devrimin ve halkların sanatçılarına sahip çıkanlar her daim olacaktır.

 'İki gözüm" Ahmet Kaya sen rahat ol, gönlümüzdeki yerinde, türkülerinde hep kulaklarımızda ve dillerimizde olacak.

Ahmet Kaya'nın mezarına yapılan ırkçı faşist saldırıyı lanetlemek için O'nun ölüm yıldönümü olan 16 Kasım günü  saat 14.00'de Pere Lachaise Mezarlığında buluşuyoruz. Tüm göçmen emekçileri, Ahmet Kaya dinleyicilerini buluşmamıza bekliyoruz.”