Alkış: Önderliğin özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak görüyoruz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim uluslararası komplonun 23. yıl dönümünde konuşan TJK-E aktivisti Nûrê Alkış, "Önderliğin özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak görüyoruz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998 yılında gerçekleşen uluslararası komplo 24. yılına girdi. TJK-E aktivisti Nûrê Alkış, uluslararası komplo ve İmralı tecridine ilişkin konuştu.

9 Ekim 1998 yılında başlatılan uluslararası komplonun Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik olduğuna değinen Alkış, "İmralı'da 23 yıldır tecrit var. İmralı tecridi, uluslararası güçlerin Kürt halkının ulusal sorununun çözümüne karşı bir tutumdur. Demokratik Modernite çözümlemeleri ile uluslararası alanda büyük yankı uyandıran Rêber Öcalan, kapitalist sistemler karşısında sınıf, zihniyet ayrımı ve kadın mücadelesiyle büyük ses getirdi. Önder Öcalan’ın mücadelesi ile uluslararası komplo boşa çıkarıldı günümüzde de bunu görebiliyoruz" diye konuştu.

1. yılını geride bırakan "Dem Dema Azadiyê ye" hamlesinin tarihi bir önem taşıdığını belirten Alkış, özellikle kadınlar açısından farklı bir önemi olduğunu ifade etti. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın kadına büyük anlam yüklediğini vurgulayan Alkış, kadınlar olarak her saniye Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için mücadele ettiklerini söyledi.

9 Ekim'de 'Önder Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür' şiarı ile TJK-E öncülüğünde Avrupa'nın birçok alanında düzenlenecek olan uluslararası komployu protesto eylemlerine ilişkin de konuşan Alkış sözlerini şöyle noktaladı: "Önder Apo’nun özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak görüyoruz. Bu nedenle amacımız kadın özgürlük felsefemizi boyutlandırarak, evrensel bir güç oluşturarak özgürlüğümüzü kazanmak. Bunu da Rêber Öcalan'ın özgürlüğü ile sağlayacağız. Rêber Öcalan özgür kalana dek alanlardan vazgeçmeyecek, mücadelemize devam edeceğiz. Bütün kadınları 9-10 Ekim’de Önder Apo’nun etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz."