Almanya’dan 9 Ekim komplosuna öfke: Kürt halkından özür dileyin!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 24 yıl önce hayata geçirilen ve tarihe 9 Ekim komplosu olarak geçen uluslar arası komplo, Almanya kentlerinde düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Almanya’nın Hamburg, Saarbrücken ile Hannover kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürtlere yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim uluslararası komplonun yıl dönümünde protesto yürüyüşleri düzenlendi.

HAMBURG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 24 yıl önce hayata geçirilen ve tarihe 9 Ekim komplosu olarak geçen uluslar arası komplo, Hamburg’da düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Hamburg’un Gansemarkt semtinde başlayan yürüyüşe, Hamburg, Kiel, Bremen ve Oldenburg’da yaşayan Kürdistanlılar da katıldı.

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan FED-DEM Eşbaşkanı Latif Serhat, komplo ne kadar derin olsa da komploya karşı direnişin de o kadar güçlü olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi’ne karşı hayata geçirilen komplo ile tüm Kürt halkının iradesinin esaret altına alındığını kaydeden Serhat, Avrupa İşkenceyi ve İnsanlık Dışı veya Aşağılayıcı Muamele ve Cezayı Önleme Komitesi-CPT’den bir heyetin mutlaka İmralı adasına giderek Abdullah Öcalan’la görüşmesini talep ettiklerini söyledi.

Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) adına konuşan Emine Ruha da komplocuların dün olduğu gibi bugün de yenilmeye mahkum olduğunu belirterek, Kürt halkının 24 yıldır komplonun boşa çıkarılması için her gün sokaklarda ve diğer mücadele alanlarında olduğunu söyledi.

Halkın çoğunun siyah elbiselerle katıldığı yürüyüşte sık sık komployu kınayan sloganlar atıldı.

Yürüyüş, kentinde Sternshanze semtinden bulunan Rote Flora binası önüne sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim’de gerçekleştirilen uluslar arası komplonun yıldönümü dolayısıyla protesto edildi.

Europa Galerie önünde toplanan çok sayıda Kürdistanlı, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yapılan konuşmalarda 9 Ekim komplosunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına ve Orta Doğu’daki halklara karşı gerçekleştirildiği vurgulandı. Uluslararası güçler ve Orta Doğu’daki devletler tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 9 Ekim komplosunun bugün hala devam ettiği belirtildi. Komplonun boşa çıkarılması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı’da insan üstü bir direniş gösterdiği ve 23 yıllık esaret döneminde ortaya attığı projelerle Kürt ve Ortadoğu halklarına büyük umut olduğu dile getirildi.

Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanması için Öcalan’ın üstleneceği role değinilen konuşmalarda, kalıcı barışın sağlanması için Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiği vurgulanarak, derhal Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verme çağrısı yapıldı.

Avrupa ve ABD’ye de uluslararası komplonun suçluların ortaya çıkarılması ve Kürt halkından özür dilenmesi çağrısı yapıldı.

Protesto etkinliğinde sık sık “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey serok”, “Bijî Serok APO” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde yüzlerce Kürdistanlı ve dostları tarafından 9 Ekim komplosu, gerçekleştirilen yürüyüşle kınandı.
Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Opernplatz'tan yürüyüşe geçen halk, Steintor meydana kadar yürüdü. Sık sık "Biji Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" sloganları attı.
Eylemde konuşan Fed-Dem Eşbaşkanı Heval Sebahat, “İşgalci güçler, Önderliği esir almak için uluslararası bir komplo yaptılar ama hesaba katmadıkları şey, bugün o komplonun yıldönümünde Önderliğine sahip çıkan milyonlarca Kürt halkı var ve Önderlik paradigmasına ve ideolojisine bağlı. Yine dile getiriyoruz. Bu komploda parmağı olan tüm devletlere yine sesleniyoruz; komploculuk kaybedecek, direnenler kazanacak” diye konuştu.
Devrimci Güç Birliği adına okunan bildiride ise şunlar dile getirildi:
Buradan yine söylüyoruz; başta Abdullah Öcalan olmak üzere bütün politik tutsaklara özgürlük diyoruz. Yaşasın Kürt halkının onurlu mücadelesi!”
Eylemde Hannover Halk Meclisi, Womend Defend Rojava, Tevgera Ciwanên Têkoşer (TCŞ) veTEKOJIN aktivistlerinin bildirileri okundu.

Eylem "Bimre xiyanet" "kahrolsun işbirlikçilik" ve "Bijî berxwedana gerîlla" sloganları ile sona erdi.