Almanya kentlerinde çadır eylemleri sürüyor-YENİLENDİ

Almanya’nın başkenti Berlin, Stuttgart, Münih ve Düsseldorf kentlerinde Kürdistanlılar, kurdukları çadır eylemiyle Türk devletinin kimyasal kullanımını protesto etti.

Avrupa kentlerinde Kürdistan’ı işgal, imha ve soykırım saldırılarında sınır tanımayan Türk devletinin kimyasal silah kullanarak işlediği savaş suçunu teşhir etmek ve uluslararası kurumları harekete geçirmek için eylemlilikleri sürüyor.

Hafta içi Almanya’da eyaletler çapında, eyalet parlamentoları önünde çadırlar kurarak, Türk devletinin kimyasal kullanımına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan ve yetkililere dosya sunan Kürdistanlılar, hafta sonu da kimi ülkelerde kitlesel protesto yürüyüşleri düzenleyecek.

Almanya’nın Stuttgart kentinde çadır eylemi ikinci, Düsseldorf'ta üçüncü gününe girerken, Berlin ve Münih'te de 3 günlük çadır eylemi başlatıldı.

STUTTGART

Türk devletinin Medya Savunma Alanları‘na yönelik kimyasal silahlarla düzenlediği saldırıları kınamak ve kamuoyunu duyarlı kılmak amacıyla Stuttgart kentinde gerçekleştirilen çadır eylemi ikinci gününde devam etti.

Kobanê Meydanı‘nda gerçekleştiren eylemde, katılımcılar beyaz elbise giyinip gaz maskeleri takarak eylemde yer aldı.

Çevreden geçenlerin dikkatini çeken eylemde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kurulan çadırda, uluslararası kurumların harekete geçmesine yönelik yüzlerce imza toplandı.

Eylem yarın da aynı alanda devam edecek.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürdistan toprakları ve Kürt halkına yönelik kullanılan kimyasal silahlar, stant eylemi ile protesto edildi.

3 gün sürecek eylem için Berlin'in işlek birkaç noktası seçildi.

İlk gün yıkık kilise olarak adlandırılan bölgede Dest-Dan Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirildi. TJK-E ve Civaka Azad'ın bildirileri dağıtıldı. TJK-E'nin açıklamalarında 23 Nisan 2021 tarihinden beri Güney Kürdistan alanlarına, sivil yerleşim yerlerine yönelik yapılan bombardıman ve kimyasal silahlar yüzünden sivil insanların katledildiği ve bunu Avrupa devletleri başta olmak üzere bütün dünyanın izlediği belirtildi.

Açıklamalarda, OPCW ve diğer kimyasal silahlar ile mücadele eden kurumların harekete geçmesi ve bu ciddi iddiaların araştırılması istendi.

Eyleme, yarın Brandenburger Tor'da devam edilecek.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları esnasında kimyasal silahlar kullanılması nedeniyle kamuoyunu duyarlı kılmak ve Alman kurumları harekete geçirmek amacıyla 3 günlük çadır eylemi düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplum Meclisi ve Sara Kadın Komünü tarafından organize edilen 3 günlük eylemde, katılımcılar kimyasal silahlara dikkat çekmek için sembolik beyazlar giyinip gaz maskeleri taktı.

Eylemciler, Bavyera Parlamentosu yakınlarındaki Maxmonomentplatz´da kurdukları çadır önünde, kimyasal silahlara karşı ellerinde taşıdıkları dövizlerle Türk devletini protesto etti.

Çadır eylemi perşembe gününe kadar devam edecek.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik kimyasal silah saldırılarına karşı NRW (Kuzey Ren Vestfalya) Eyalet Parlamentosu önünde başlatılan eylem 3. günde Königsalle çarşı merkezinde devam etti.

Fed-Med Federasyonu ve YJK-E öncülüğünde başlatılan 5 günlük çadır eylemine doktorlar , Sanatçı Comerd ve birçok siyasetçi katılarak destek verdi.
Beyaz elbiseler giyerek kimyasal saldırılara ilişkin hazırladıkları pankart ve dövizleri taşıyan eylemciler, KON-MED’in hazırladığı kimyasal saldırılara ilişkin bildiriler okudu.
Eyleme katılan Kon-Med Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt bir konuşma yaptı.
Zümrüt şöyle dedi: “İşgalci Türk devleti 45 yıldır Kürt özgürlük hareketine ve tüm Kürdistan halkına karşı soykırım savaşıyla topyekûn bir imhayı hedeflemektedir. Birçok kez kimyasal silah kullandı. Bunu yıllarca gizli bir şekilde yapıyordu. Son bir yıldır başlattığı işgal saldırılarında yine kimyasal kullanıyor. Ve bunu dünyanın gözü önünde gerçekleştiriyor. Almanya başta olmak üzere Avrupa devletleri ve insan hakları kuruluşları bu saldırılara karşı sessizliğini sürdürüyor. İşgalci Türk devleti Kürt özgür gerillasını nefessiz bırakarak sonuca ulaşmak istiyor. Bu nedenle Kürt halkı bulunduğu her alanda saldırılara karşı eylem yaparak kendi evlatlarını sahipleniyor. Ahlaksızca ve hiçbir hukuku olmayan bu soykırıma karşı Almanya ve tüm Avrupa halklarını ortak mücadeleye çağırıyoruz. 13 Ekim Cumartesi yapılacak NRW Düsseldorf yürüyüşüne tüm Kürdistanlı ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz.”
Eyleme katılan Doktor Mustafa Ali konuşmasında,” Türk devleti ilk defa kimyasal silah kullanmıyor. 90 yıllarda bu silahları kullandı ve yine kullanmaya devam ediyor. Kimyasal silahlar yasaklı olduğu halde Halepçe’de kullanıldı ve şimdi Kürt gerillalarına karşı kullanılıyor. Kullanılan bu silahlar insan bedenine ve doğaya büyük zararlar veriyor. Boğucu ve sinir sistemini yok eden bu silahlara karşı Avrupa devletlerinin bir an önce harekete geçmeleri gerekiyor.”
Eyleme TEV-ÇAND sanatçıları Hozan Comerd katılarak müzik dinletisi sundu.
Eylem, “Kimyasal Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo” sloganları atılarak bitirildi.
Eylem, 4’üncü gününde yine 13.00-17.00 saatleri arasında Königsalle-Bahnstrasse’de devam edecek.