Arnhem’de halk toplantısı: Çözümün adresi Abdullah Öcalan

Arnhem’de KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, Kürt sorununun çözümü için bir an önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la görüşme sağlanması istendi.

Hollanda’nın Arnhem kentinde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında halk toplantısı gerçekleştirildi.

Arnhem Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen toplantı, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik sistematik ağırlaştırılmış tecridi kınayan Kartal, “Rêber Apo’dan üç yıldır haber alamıyoruz. Bu durum Kürt halkında tepki ve endişeye yol açıyor. Rêber Apo üzerindeki tecridin kaldırılmasını, avukatları ve ailesiyle görüştürülmesini istiyoruz. Kürt sorununa demokratik çözüm yollarını yaratmak için bir an önce Rêber Apo ile görüşülmeli, onun görüşlerine başvurulmalıdır” dedi.

17 Şubat tarihinde Köln’de düzenlenecek büyük yürüyüş ve mitingin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için son derece önemli olduğunu kaydeden Kartal, sadece Kurdistanlıların değil Kürt dostlarının da güçlü katılacağını ifade etti.