Avrupa'da Dünya Kobanê Günü kutlandı

Avrupa'da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Dünya Kobanê Günü'nü kutladı, işgalci saldırılarını sürdüren Türk devletini protesto etti.

LONDRA

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki BBC'nin önünde Dünya Kobanê Günü vesilesiyle bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletini protesto etti. 

Eylemde okunan basın açıklamasında, "Varlığını Kürt düşmanlığı üzerinden oluşturan işgalci Türk ordusu, barbar saldırılarına hız vermiş bulunmaktadır. Kobanê’nin Kor Eli ve Selim köylerini ağır silahlarla bombardımana tutan faşist Türk ordusu, katliam ve işgal planlamaktadır. Kürt Halk Meclisi olarak yurtsever halkımız, devrimci, demokrat, aydın, anti-faşist, enternasyonalist herkesi faşizme 'dur' demeye ve Dünya Kobanê Günü'nü selamlamaya çağırıyoruz" denildi.

BRISTOL

İngiltere'nin Bristol şehrinde Kurdish Solidarity Network tarafından Dünya Kobanê Günü eylemi düzenlendi. Türkiye'ye yoğun tatil kampanyaları düzenleyen Thomas Cook acentası önünde bir araya gelinerek, Türkiye'yi boykot etme çağrısı yapıldı. 3 saat boyunca Türk devletinin işgalci saldırılarına ilişkin bildiriler dağıtıldı.

ZURIH

İsviçre'nin Zürih kentinde, Demokratik Toplum Merkezlerinin çağrısıyla toplanan çok sayıda kişi, Türk devletinin Kobanê’nin Kor Eli ve Selim köylerine yönelik saldırılarını Zürih Merkez Garı'nda protesto etti. İsviçrelilerin ve sol örgütlerin de destek verdiği eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG, YPJ bayrakları taşındı. Sık sık “Faşist Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Yaşasın Kobanê direnişi” sloganları atıldı.  Eylem, Türk devletinin yaptığı katliam ve saldırıları anlatan bildirinin okunmasıyla son buldu.

RENNES

Fransa'nın Rennes kentinde Kürdistanlılar ve dostları Kobanê'yi selamladı. Place du République Meydanı'na kadar yürüyen kitle, Kobanê'ye saldırılara sessiz kalınmayacağı mesajını verdi. Eylemde, "Düşmanın inadına Kobanê'yi daha çok sahipleneceğiz, Rojava Devrimi'ni daha ileriye taşıyacağız" denildi.

PARİS

Aynı amaçla Paris’in Villeneuve St. Georges banliyösünde bir yürüyüş düzenlenerek Türk devletinin saldırıları kınandı. 2014 DAİŞ çeteleri ve destekçilerine karşı Kobanê direnişi sonucunda elde edilen tarihi zaferin hatırlatıldığı eylemde, Türk devletinin Kobanê’ye yeniden saldırarak DAİŞ’i koruduğu belirtildi.