Aydın Günay Lavrio'da anıldı

Fransa'da yaşamını yitiren Kürt devrimci Aydın Günay, Yunanistan'ın Lavrio kentinde anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Kasım'da yaşamını yitiren Kürt devrimci Aydın Günay (Metin) için Kürdistan Kültür Merkezi tarafından Yunanistan'ın Lavrio kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Anmanın gerçekleştiği Şehit Xelil Uysal Dağ Konferans Salonu Günay ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları, PKK bayraklarıyla donatıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmaya şehit ailelerinin de aralarında olduğu onlarca kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi Hafız Azad, Günay'ın mücadele ruhuna ve devrimci kişiliğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Şehit heval Metin ile burada, Yunanistan'da tanıştık. Bizimle burada amansız bir şekilde hastalığına rağmen çalıştı. Bir genç gibi durmaksızın her yere koşturdu. Hani derler ya, onu anlatmak için ne kalem ne de kağıt yeter... İki ay önce bizimle burada kaldı. Herkes onu tanıdı ve nasıl bir devrimci olduğunu biliyor. Onun yolu bizim yolumuzdur ve hep ışık tutacaktır bize. Başta ailesinin ve tüm Kürt halkının başı sağ olsun."

Konuşmaların ardından Günay'ın devrimci yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma "Şehîd namirin" ve "Bijî Serok Apo" salonlarıyla sona erdi.