Basel’de Kobanê Günü kitlesel karşılandı

İşgalci Türk devletinin Kobanê'deki ekolojik ve özgürlükçü devrimi hazmedemeyerek DAİŞ barbarlığının devamı olarak Kürdistan'a yönelik katliam ve işgal saldırılarına karşı binler, bugün alanlara çıkarak gerilla direnişine sahip çıktı.

İsviçre'nin Basel kentinde bir araya gelen Kürdistanlı, Türkiyeli ve İsviçreli halklar, düzenledikleri yürüyüşle 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutladı.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S), İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S), İsviçre Rojava Komitesi, İsviçre İklim Grevi ve Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde Die Welt Park'ta her kesimden binlerce insan bir araya geldi.

Kitle Kürdistan’daki kimyasal silah kullanımına dikkat çekmek amacıyla beyaz önlükler ve gaz maskeleri taktı.

Kobanê devriminin selamlandığı yürüyüş öncesi burada CDK'S adına bir konuşma yapıldı: “Kürdistan'da Kürt gerillarını hedef alan  Kürt halkına topyekûn imha konseptine karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasıyla yaratılan kadın özgürlükçü ve ekolojist sistemin  savunucu olmayı sürdüreceğiz” denildi.

İsviçre İklim Grevi adına yapılan konuşmada ise Rojava'da ve Kobanê'de Kürt halkı başta olmak üzere halkların ortak direnişiyle yaratılan devrimi boğmak isteyenlerin  kimyasal ve zehirli gazlarla saldırılara karşı Kürt halkının mücadelesine sahip çıkacağız' denildi.

“Dün nasıl Kobanê'yi beraber savunduysak bugün de işgal ve katliam saldırılarına karşı Kürt halkını, Kürt gerillasını ve Kürdistan'ı beraber savunacağız' mesajının verildiği konuşmalardan sonra kitle, sloganlarla yürüyüşe geçti.

Claramattepark’a kadar uaklaşık 2 saat boyunca süren yürüyüş boyunca, kentin önemli merkezlerinde kurumlar adına açıklamalar yapıldı.