Bêrîvan ve Ronahî eylem yaptıkları yerde anıldı

Almanya’nın Kürtleri kriminalizasyon politikalarına karşı 21 Mart 1994’te bedenlerini ateşe veren Bêrîvan ve Ronahî’yi eylem yaptıkları noktada anıldı.

Kürt gençleri, Alman devletinin Kürt halkına yönelik kriminalizasyon politikalarına karşı 21 Mart 1994 yılında bedenlerini ateşe vererek Newroz Şehitleri kervanına katılan Ronahî ve  Bêrîvan’ı eylem yaptıkları yerde andı.

Gençler, fedai eylemciler Ronahî ve Bêrîvan için “Şehitler geçmişimizin aydınlık yüzü, geleceğimizin inşacılarıdır “mesajı verdi.

TekoJIN üyesi Arya Güneş, “Alman devletinin Kürt halkını kriminalize etmesini kabul etmeyerek fedai eylemi gerçekleştiren şehit Bêrîvan ve şehit Ronahî’yi saygıyla anıyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde gerçekleştirilen komplonun Kürt halkı için bir soykırım anlamına geldiğini belirten Güneş, “Öncelikle bu komployu lanetliyoruz. Önder Apo bu komployu Demokratik Modernite ile boşa çıkarmıştır. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması bizlere yol göstermektedir. Bizim de başlatılan ‘Önder APO’ya Özgürlük, Kürt sorununa Demokratik Çözüm’ hamlesini şehit Ronahî ve şehit Bêrîvan’ı esas alarak sahiplenmeli ve başarıya ulaştırmalıyız” dedi.

Anma, Bêrîvan ve Ronahî üzerine yazılan “Agir û Mîrov” şarkısının seslendirilmesi ardından sona erdi.