Berlin’de depremde yaşamını yitirenler anıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 6 Şubat Mereş depreminde yaşamını yitirenler gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı.

FEDA, MARDEF ve Demokratik Alevi Kadınlar organizesiyle Brandenburger Tor’da bir araya gelen kitle 6 Şubat 2023 tarihinde Mereş merkezli depremde yaşamını yitirenler anıldı.

Etkinlik Pir Ali Koçak’ın yönetiminde Gülbang uyandırılarak başladı. Ali Kolçak, depremin değil, gözü doymayan iş insanları, müteahhitler ve belediye başkanlarının insanların canını aldığını belirterek, kaybedilen canlar için “ateşten, havadan, topraktan nur kapısından geldiler, sır kapısına gittiler” dedi.

Etkinlikte depremdeki kayıplardan rantçı AKP-MHP rejimi sorumlu tutularak “Ayakkabı kutularını doldurup, ranttan elde eden AKP rejimi bu depremin bizzat sorumlusudur. Yaşanan depremin ilk anından günümüze yardımlar engelledi. Yardım edilmemesi için sürekli engeller çıkarıldı. Bölgede yaşayan halkların etnik kimlikleri ve inançları her zaman devlet aklının katliamları ile karşı karşıya kalmıştır. Bu katliam politikalarını hala devam ettirmektedir” denildi.

Sinemillioglu Ocağından Pir Cemal de etkinlikte söz alarak, deprem bölgelerindeki sorunların devam ettiğini, kayıpların halen bulunamadığını ifade etti ve bunların sorumlularının da belli olduğunu söyledi.