Berlin'deki açlık grevcilerinden Rojhilat'a destek

Berlin'de tecride karşı açlık grevini sürdüren eylemciler, sel felaketinden etkilenen Rojhilat halkına destek gönderdi.

Rojhilat ve İran’ın bazı bölgelerini yerle bir eden sel felaketine karşı  Kürdistanlılar da seferber oluyor.

Heyva Sor tarafından başlatılan maddi yardım kampanyalarına destekler de artıyor.

'KAMPANYAYA KATILALIM'

Almanya’nın başkenti Berlin’de süresiz açlık grevi direnişlerini sürdüren Şiyar Xelil, Cemal Kobanê, Mele Mustafa Tuzak ve Ömer Bağdur da Heyva Sor’un başlattığı yardım kampanyasına katıldı. Eylemciler, tüm Kürdistanlılarla birlikte herkesi, kampanyaya katılmaya çağırdı.

Kampanyaya Kürt yurtseverlerden Gule Varto ve Nilo Dersim de katkıda bulundu.

Direnişçiler, Berlin NAV-DEM derneğinde Heyva Sor yetklisi ve yurtseverlerle bir araya geldi.

Heyva Sor yetkilisi Kadir Serhat'a topladıları 300 Euro'yu teslim eden direnişçilere yurtseverler de katıldı.

Bunun aynı zamanda başkent Berlin için yardım kampanyasının bir startı olduğunu da belirten direnişçiler, kendilerinin 50 ile 100 Euro arasında yaptığı katkıların sembolik olduğunu fakat özellikle Berlin’de yaşayan halk açısından bir başlangıç olmasını dilediklerini belirtti.

MESAJLAR

Toplantıda verilen mesajlar şöyle:

Ömer Bağdur: "Tüm Kürdistanlılara çağrımız; bir an evvel herkes elinden geldiğince Rojhilat'ta bulunan ve bu felaketten etkilenen halkımıza yardım etmelidir.  Sadece yurtseverlerimiz değil, ben insanım diyen herkesin bu duruma seyirci kalmaması gerekir. Özellikle bu tür durumları sıklıkla yaşayan bir halk olarak bir ekmeğin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz.  Halkımızın bu kampanyaya güçlü destek vereceğine inanıyoruz."

Şiyar Xelil: "Bu tür durumlarda insanların insancıl yanı ortaya çıkar. Özellikle yaralı ve mağdur olmuş dostlara yakın olan insanlara yardım etmenin önemi biliniyor. Bildiğimiz kadarıyla şu ana kadar İran devleti herhangi bir yardımda bulunmadı, bilakis tersini yapmıştır. Bu nedenle daha çok ve daha güçlü destek vermemiz gerekir."

Cemal Kobanê: "Kürdistan’ın tümüne ve Kürtlere çağrımdır; Heyva Sor’un başlatmış olduğu bu kampanyaya destek verelim. Halkımızın yaralarını sarmaya ve bu felaketten çıkmalarına yardımcı olmaya çabalayalım. Bu hem Kürtlük hem de insanlık adına muhakkak yapılması gereken bir görevdir."

Mele Mustafa Tuzak: "Doğadan gelen bu tür felaketler insanın insanlığını sınama açısından önemlidir. Kendisine yurtsever, demokrat ve hümanist diyen insanların bu tür durumlardaki tavırları örnek kabiilindendir. O yaralı ve perişan olmuş insanların yüzünü bi nebze de olsa güldürebilmek, ellerinden tutmak insanlık adına çok önemlidir. Buna her zaman hazır olmak gerekir."

Mele Davut Övseme, Mezopotamya Cami-Neukölln: "Kürtler ve Kürdistanlılar mutlakka destek verecektir. Bu anlamda direnişte olan bu arkadaşların attığı adımı selamlıyoruz. Biz de CÎK olarak bunu destekliyoruz ve kampanyaya katılıyoruz. Kürtler olarak unutmamamız lazım ki bizler kendimize sahip çıkmalıyız. Bütün dünya gördü ki İran’ın insanlık tanımaz, Tanrı bilmez rejimi bunca acının üzerine insanlarımıza saldırdı ve 4 Kürt şehit oldu."

Gule Varto: "Bunu aslında Berlin’de yaşayan halkımızın başlatması gerekirdi ama bu direnişte olan arkadaşların başlatmış olması son derece soylu bir adımdır. Selamlıyorum ve ben de katılıyorum."

Nilo Dersim, Tevgera Ciwanen Şoreşger, Berlin: "Biz de Tevgera Cıwanen Şoreşger olarak Rojhilat'ta yaşanan doğa felaket karşısında kendimizi sorumlu hissediyoruz. Orada yaşanan sadece bir doğa felaketinin acıları değil, İran devletinin saldırıları da doğal felaket kadar acı yaratmıştır. Sadece Kürt halkının değil tüm insanlığın da sorumluluk duyması gerekir."

Muharrem Aral, Heyva Sor Berlin temsilcisi: "Yüzlerce insanımızı kaybettik, milyarlarca maddi zarar da meydana geldi. Kürdistan’ın hangi parçasında olursa olsun doğal afetler ya da farklı felaketler karşısında yardıma hazır olmak her yurtseverin temel görevi durumundadır. Açlık grevinde olan arkadaşların böyle bir kampanyaya öncülük etmesi son derece önemlidir, herkese örnek olması gereken bir adımdır."