Beyaz Saray önünde 15 Şubat protestosu

Kürtler ve dostları Abdullah Öcalan'ın kaçırılmasının 25. yıl dönümünde Beyaz Saray'a mesajını iletti: Abdullah Öcalan’a özgürlük, ABD, Türk devletinin Kürtlere karşı savaşında suç ortaklığına son ver!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komployla Türk devletine teslim edilmesini kınamak amacıyla  ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Beyaz Saray önünde protesto eylemi gerçekleştirildi.

Perşembe günü Kürtler ve Kürt dostu kurum temsilcilerinin katıldığı eylemi Emergency Committee for Rojava organize etti.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Metro DC DSA (Metro DC Amerika Demokratik Sosyalistleri), Kurdistan Ulusal Kongresi Üyesi Seyit Rıza Dersimi’nin (KNK) de aralarında bulunduğu çok sayıda temsilci açıklamalarda bulundu.

Katılımcıların megafonla Beyaz Saray’a seslendiği açıklamalarda, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 25 yıldır esaret altında ve 3 yıldır kendisinden haber alınamıyor. Abdullah Öcalan’ın kaçırılmasında ABD ‘nin de rolü, parmağı var. Bunun sorumluluğunu üzerinden atamaz. Abdullah Öcalan’ın bütün amacı barış yapmak ama savaşla karşılık veriliyor. Uluslararası komplo halen devam ediyor. Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na ve Rojava’ya saldırmadığı bir tek gün yok. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü ve ABD’nin Türk devletinin Kürtlere karşı savaşında suç ortaklığı yapmasına son vermesini istiyoruz” denildi.

Eylemciler sık sık “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının yanı sıra “Down down faşizm” sloganları attı.