Bişeng Brûsk ve Sara Hogir Cenevre'de anıldı

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik savaşında şehit düşen Bişeng Brûsk ve Sara Hogir, Cenevre’de düzenlenen etkinlikte anıldı. TekoJIN üyesi Vejîn Dilar, şehitlerin hakikat çizgisinde mücadele edeceklerini vurguladı.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik 28 Temmuz 2023’te düzenlediği hava saldırılarında şehit düşen Bişeng Brûsk (Rojda Bilen) ile Sara Hogir (Gülsün Silgir) için İsviçre'nin Cenevre kentinde anma düzenlendi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-Ge) Şehit Aile Komisyonu tarafından düzenlenen anmaya Bişeng Brûsk'un yakınları ile onlarca Kurdistanlı katıldı. 

Bişeng Brûsk ve Sara Hogir şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından şehitlerin mücadelesine ilişkin konuşmalar yapıldı.

CDK Cenevre Şehit Aile Komisyonu adına söz alan Rıza Çetinya, aileye başsağlığı dileyerek Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin her döneminde şehadetlerin yaşandığını belirtti. Çetinkaya "Yaşanan her şehadet sonrası yeni bir atılımın ortaya çıktığını hareketimizin her döneminde şahit olduk. Bizler bugün buradan şehitlerimizin anısına bağlılığın sözünü bir kez daha veriyoruz. Onların anılarına sahip çıkarak düşmandan intikamımızı almış olacağız" diye konuştu. 

Bişeng Brûsk'un kardeşi Hatip Bilen ise, “Şehidimiz tüm Kurdistan halkının şehididir. Başta Önder Apo olmak üzere halkımızın başı sağolsun” dedi.

Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) adına konuşan Vejîn Dilar da "Şehitlerin yoldaşı olarak onların yürüdüğü hakikat yolunda yürümek ve mücadelelerini halklarımıza anlatmak bizler için en önemli görev olmalıdır" ifadelerini kullandı.  

Vejîn Dilar, şunları ekledi: "Kürt halkı, 50 yıldır şehitler gerçekliğine inanç ve bağlılığıyla var olmuştur. Bizler şehitlerimizin yürüdüğü hakikat çizgisini esas alarak onların mücadelesini bıraktıkları yerden sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz."

Konuşmalar sonrası Bişeng Brûsk ile Sara Hogir'ın yaşam ve mücadelelerinden kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterildi. Kitle uzun süre “Şehîd namirin” sloganını attı. 

Anma, 10 Mart Pazar günü Gerlafingen kentinde bulunan Oscar Palace düğün salonunda saat 12.00'da Bişeng Brûsk ve Sara Hogir için düzenlenecek anmaya katılım çağrısıyla sonlandırıldı.